Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - V Krškem bodo okrepili zaposlovanje mladih

Piše: M.K.

Čas objave:
12.06.2020 13:05

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI: Minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek po včerajšnji razpravi o interpelaciji ostaja na položaju. Interpelacijo, ki so jo predlagali v opozicijskih LMŠ, SD, Levici in SAB, je podprlo 37 poslank in poslancev, proti jih je glasovalo 51.

Od ponedeljka bo dovoljeno javno zbiranje do 500 oseb. Pri tem je treba upoštevati vsa varnostna priporočila in usmeritve Nacionalnega inštituta za javno zdravje, je povedal vladni govorec Jelko Kacin.

Lastniki gozdov lahko uveljavljajo aprilski izpad dohodka zaradi epidemije. Na Agencijo za kmetijske trge lahko še do 15. junija vložijo zahtevek za finančno nadomestilo.

Na Hrvaško je od srede popoldne do včeraj do 13. ure vstopilo skoraj 105.000 potnikov. Med tujimi državljani je bilo največ Slovencev, ki jih je prišlo skoraj 17.000.

KRKA DOMA: Mladinski center Krško je na gradu Rajhenburg včeraj pripravil uvodno konferenco projekta Mladi v praksi, s katerim želijo okrepiti zaposlovanje mladih Posavcev oz. omogočiti njihovo trajno vključevanja na trg dela. Skoraj 180.000 evrov vrednega projekta so se lotili skupaj s Celjskim mladinskim centrom in z Mladinskim centrom BIT iz Črnomlja. Ob koncu projekta si obetajo zaposlitev najmanj 65 odstotkov oz. vsaj 26 udeležencev.

Z Mestne občine Novo mesto so sporočili, da so spet odprta vsa igrišča z igrali v lasti novomeške občine. V sodelovanju z Zavodom Novo meto so postopoma začeli odstranjevati opozorilne trakove.
Na vseh igriščih bodo objavili priporočila NIJZ-ja o izvajanju preventivnih ukrepov preprečevanja širjenja koronavirusa. Vse uporabnike pozivajo, da se dosledno držite priporočil in igrišča uporabljate odgovorno, saj s tem izražate spoštovanje do sebe in do drugih.  

Knjižnica Črnomelj je v tem tednu v Dobličah pripravila odprtje slikarske razstave "Moja vas na platnu". Slikarska delavnica je potekala 29. februarja, v tamkajšnjem gasilskem domu. 
Naslikali so lepote vasi, reke, obrežja, črno človeško ribico in gasilce.

VREME ZA REGIJO
Dežurna vremenoslovka z Agencije za okolje Katja Kozjek napoveduje sončno soboto.

Krka ob enih, 12.06.2020

Informativna oddaja Radia Krka ob 13.uri