tutan lenard Svet24.si

FOTO: To je najbrž edini slovenski par, ki živi ...

paris Svet24.si

Taka je danes hčerka glasbene legende Michaela ...

Jože Podgoršek Necenzurirano

Ministru smo plačali nasad kostanja. Vse je ...

urska k z-pl3 Reporter.si

Bodo poslanke SDS spet norele? Poglejte novo ...

žan vipotnik maribor mm Ekipa24.si

Maribor je našel naslednika Žana Vipotnika? ...

Tilen Belošević 3 Njena.si

Tilen že pred MasterChefom prava zvezda

roglic Ekipa24.si

Zanimivo razkritje! Zdaj je jasno, kaj je Roglič ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - V Krškem končali enoletni podvig Okusi posavsko ribo

Piše: Radio Krka

Čas objave:
02.11.2020 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:

Včeraj so v Sloveniji ob 2244 testiranjih potrdili 557 okužb z novim koronavirusom. Iz bolnišnice je bilo odpuščenih 50 oseb, umrlo pa je 25 bolnikov s covidom-19.


Vlaki od danes skladno z ukrepi za zajezitev epidemije covida-19 vozijo po spremenjenem, nekoliko zmanjšanem voznem redu.


Učenci in dijaki bi se morali danes po enotedenskih jesenskih počitnicah sicer vrniti v šolo. Vendar bodo osnovnošolci zaradi ukrepov za zajezitev epidemije covida-19 na počitnicah ostali še ta teden, srednješolci pa bodo imeli pouk na daljavo.


KRKA DOMA:
Krška občina in projektni partnerji so te dni končali enoletni podvig Okusi posavsko ribo, s katerim so povezali naravne danosti, domače gostince in lokalno ribogojstvo ter okrepili območno turistično ponudbo. Projekt je zgrajen iz treh delov, z njim pa so so ribogojnico in del že urejenih pohodnih ter kolesarskih poti uredili kot privlačen doživljajski učni prostor v urbanem središču, nadgradili nove turistične izdelke, in sicer pohodno pot po bohorskih slapovih, kolesarsko pot z električnimi kolesi in panoramsko motoristično pot.

S Policijske uprave Ljubljana so sporočili, da so bili včeraj dopoldan obveščeni o utopljeni osebi v reku Kolpi v bližini naselja Vas v občini Kostel. Po prvih ugotovitvah policistov gre za moškega, katerega identiteto zaenkrat še niso odkrili. Prav tako še ni znan tudi vzrok smrti.

V novomeški dvorani Marof so rokometaši Moškega rokometnega kluba Krka gostili zasedbo Celje Pivovarna Laško. Novomeščani so kljub izjemno borbeni in atraktivni igri predvsem v drugem delu srečanja tekmo izgubili s 32:30. Elitno domače ligaško tekmovanje bo zavoljo reprezentančnih obveznosti prekinjeno za slaba dva tedna, nadaljevalo se bo 11. novembra s tekmami devetega kroga. Novomeška ekipa bo gostovala v Velenju.

Osrednja informativna oddaja, 2.11.2020

Krka ob enih