Grb_DANNY Dobra karma

Danijel Šmid Danny: kartoskop za čas od 30. 9. ...

horoskop_napoved Svet24.si

Horoskop za četrtek, 1. oktobra

filozofska fakulteta bobo Reporter.si

Kdo se dela norca iz slovenščine: 70 spolov na ...

jelko kacin, žan mahnič Svet24.si

Kacin ob povečanju števila okužb ne izključuje...

NIK_3022 Necenzurirano

Baby Center in Pikapolonica sta jih dobila po ...

Melania Trump, melania, trump, melanija trump Odkrito.si

Kaj razkriva Melanijin podpis?

Ana Praznik Njena.si

Kaj se dogaja pri Ani Praznik doma?

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - V Krškem nove mobilnostne pridobitve

Piše: M.K.

Čas objave:
16.09.2020 13:03

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI: V Sloveniji so včeraj ob 3123 testih potrdili 123 novih okužb s koronavirusom, kar je nov absolutni rekord po številu potrjenih okužb. Hospitaliziranih je že 61 obolelih, 11 jih potrebuje intenzivno nego. Največ okužb, 18 je bilo včeraj potrjenih v Ljubljani. Po tri okužbe so potrdili v Ivančni Gorici, po dve pa tudi v Litiji.

Tržni inšpektorat obravnava več primerov sumov goljufij s turističnimi boni. Kazni za kršitelje na področju turističnih bonov so od 3000 do 40.000 evrov za pravno osebo ter od 1500 do 20.000 evrov za samostojnega podjetnika posameznika.

KRKA DOMA: V Občini Krško bodo med tednom mobilnosti namenu predali več novih pridobitev. Cilj občine je v skladu s celostno prometno strategijo nadaljevati trajnostno prometno načrtovanje s čim več infrastrukturnimi možnostmi za kolesarjenje, hojo ter uporabo javnega potniškega prometa, je poudaril župan Miran Stanko. Na Vidmu bodo jutri uradno predali parkirišče, ki bo delovalo na način parkiraj in presedi s kombinacijo zasebnega in javnega prevoza.

Občina Črnomelj se tudi letos pridružuje aktivnostim v okviru Evropskega tedna mobilnosti, ki poteka med 16. in 22. septembrom. Letošnji slogan je »Izberi čistejši način prevoza!«. Občane pozivajo, da vsaj v tem tednu pripomorejo k trajnostni mobilnosti. Pozivajo še, da se na krajše poti odpravite peš, uporabite kolo ali pa si prevoz z avtom uredite tako, da si ga delite še z nekom. 

Ameriški umetnik Brad Downey in njegov slovenski sodelavec Rok Pahor sta ob Savi v Rožnem v Občini Krško te dni postavila bronasto repliko julija lani na istem mestu postavljene lesene skulpture, ki je utelešala v bližnji Sevnici odraščajočo ameriško prvo damo Melanio Trump. Leseni izvirnik so namreč neznanci letos na predvečer dneva ameriške neodvisnosti požgali.

VREME ZA REGIJO
Dežurna vremenoslovka z Agencije za okolje Veronika Hladnik napoveduje spremembo vremena. 

Več v oddaji Krka ob enih

Krka ob enih, 16.09.2020

Informativna oddaja Radia Krka ob 13.uri