Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - V Krškem pouk tudi pod šotori

Piše: M.K.

Čas objave:
17.09.2020 13:03

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI: V Sloveniji so včeraj opravili 3070 testov na okužbo s koronavirusom, 104 so bili pozitivni. Umrl je en bolnik s covidom-19. Število aktivnih primerov okužb je prvič preseglo tisoč, trenutno jih je v državi 1026. 

V Veliki vasi, v občini Moravče, se je včeraj, nekaj pred 22. uro zgodila huda delovna nesreča. Ko je 17-letnik ročno dajal koruzo v kombajn, mu je pri tem zagrabilo obe roki in ju potegnilo v stroj. Po podatkih Policijske uprave Ljubljana življenje mladoletnika ni ogroženo.

Na regionalni cesti v Trbovljah je otrok na kolesu zapeljal čez robnik pločnika na cesto. Takrat je pripeljal voznik avtobusa, ki je trčil v kolo, otroka pa je pri tem odbilo v avtobus. Otrok, ki v času prometne nesreče ni nosil zaščitne čelade se je pri tem huje poškodoval, vendar ni v življenjski nevarnosti.

KRKA DOMA: V Šolskem centru Krško- Sevnica imajo pouk tudi pod šotori, zaradi koronavirusa so še vedno brez treh profesorjev. Zboleli so že pred začetkom šolskega leta, zato nihče od dijakov ni v karanteni, osamilo se je le nekaj profesorjev, ki so bili z okuženimi v stiku.

Društvo vinogradnikov Semič je tudi letos pripravilo predavanje o trgatvi. V Kulturnem centru v Semiču je nedavno predavala specialistka za vinarstvo pri KGZS Novo mesto Ivanka Badovinac. Trgatev zgodnjih sort je pred vrati, nekateri so že začeli trgati, za penine so že potrgali, sicer pa kot še dodaja Badovinčeva, so tam, kjer ni bilo pozebe in je grozdje zdravo, tudi sladkorne stopnje izjemno lepe, kisline so primerne, tako da je v teh dneh ustrezen čas trgatve za dobro kakovost vin.

Na Brežiškem so se s pred enim letom začetim projektom Komunalni snovni krog Brežic lotili zbiranja odpadne embalaže mleka in sokov. Akciji se je pridružilo sedem osnovnih šol in štirje vrtci, kjer so v slabem mesecu zbrali 1,2 tone tetrapakov. V vsej občini so do zdaj zbrali toliko omenjene embalaže, da bi lahko ohranili vsaj 260 dreves. S tem so pripomogli k zmanjšanju izpustov ogljikovega dioksida za skoraj 17 ton. 

VREME ZA REGIJO
Vremenska napoved Agencije za okolje - Jutri se bo postopno zjasnilo. Najnižje jutranje temperature bodo od 10 do 15, najvišje dnevne od 20 do 24 °C. V soboto in nedeljo bo pretežno jasno s svežim jutrom.

Več v oddaji Krka ob enih

Krka ob enih, 17.9.2020

Informativna oddaja Radia Krka ob 13.uri