mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih – V Krškem premnožična udeležba na hitrem testiranju povzročila prometni zastoj

Piše: Radio Krka/MP

Čas objave:
11.02.2021 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
Včeraj je bilo ob 26.270 opravljenih testih pozitivnih 992 PCR-testov in 393 hitrih. Skupno je bilo tako potrjenih 1.385 okužb, umrlo je 10 covidnih bolnikov. Vlada je sicer sinoči razpravljala o epidemioloških razmerah v državi, pričakovati je bilo, da bo sprejela odločitev o sproščanju ukrepov, vendar bodo konkretne rešitve sprejeli in predstavili danes.

Veseli pustni čas se po izročilu začenja danes z debelim četrtkom. Glede na kulturno dediščino v slovenskem prostoru mora biti na ta dan miza polna pustnih jedi, ki so mastne in nasitne. Ponekod se bodo začele tudi večdnevne pustne prireditve, ki pa bodo potekale virtualno ali v drugih prilagojenih oblikah.

KRKA DOMA:
Na parkirišču pri Zdravstvenem domu Krško je včeraj nastal prometni zastoj, potem ko so se testiranja množično udeležili tudi nenapovedani posamezniki. V treh urah in pol so opravili nekaj več kot 230 testiranj, brise pa so jemali iz dveh avtomobilskih kolon hkrati, ker so čakajoči povsem blokirali parkirišče in bližnje dovoze, pa je na tamkajšnjem območju nastal prometni zamašek, ki ga je pomagala odpraviti policija.


V prostovoljnem gasilskem društvu Pišece so veseli pomembne pridobitve, novega gasilskega vozila. Predsednik PGD Pišece Jože Krulc pravi, da jim ta pridobitev veliko pomeni, ob tem se je tudi zahvalil krajanom za posluh za potrebe društva, saj so pri zbiranju sredstev pomagali tudi s prostovoljnimi prispevki. PGD Pišece pokriva večje področje, več kot polovico krajevne skupnosti pa pokriva gozd, kar predstavlja zahteven teren za intervencije.

Na Policijski upravi Novo mesto bodo danes pripravili spletno predstavitev poklica policist, ob tem pa tudi možnosti študija na Višji policijski šoli. V policiji si v svojih vrstah želijo mlade, ki poznajo domače okolje, pa tudi ljudi in posebnosti regije in ki bodo z izobraževanjem postali odgovorni varuhi reda in miru.


Sinoči, malo pred 19. uro, je v Ulici Slavka Gruma v Novem mestu zagorelo v dnevnem prostoru stanovanja v 2. nadstropju večstanovanjskega objekta. Gasilci so evakuirali 15 stanovalcev iz zadimljenega objekta, omejili in pogasili požar v stanovanju ter prezračili stopnišče in stanovanja.

Osrednja informativna oddaja, 11.2.2021

Krka ob enih