tutan lenard Svet24.si

FOTO: To je najbrž edini slovenski par, ki živi ...

paris Svet24.si

Taka je danes hčerka glasbene legende Michaela ...

Jože Podgoršek Necenzurirano

Ministru smo plačali nasad kostanja. Vse je ...

urska k z-pl3 Reporter.si

Bodo poslanke SDS spet norele? Poglejte novo ...

benjamin sesko Ekipa24.si

Mora Keka skrbeti!? Ne le Jan Oblak, poškodovan ...

Čeprav je nesreča močno zaznamovala njeno življenje, Juliane ne dojema sebe kot žrtev, temveč kot pr Odkrito.si

17-letnica, ki je ubežala smrti

dragic 2 Ekipa24.si

Goran Dragić brutalno iskreno o svoji ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih – V Krškem se zaključuje pilotni projekt Most

Piše: Radio Krka

Čas objave:
09.12.2020 13:04

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
Včeraj je bilo po 7003 testiranjih potrjenih 2139 primerov okužbe z novim koronavirusom. Delež pozitivnih je tako znašal 30,54 odstotka. Popoldne bo vlada tehtala med sproščanjem in dodatnim zaostrovanjem ukrepov.

Škofjeloški policisti so včeraj zvečer obravnavali voznico, ki je pod močnim vplivom alkohola zapeljala s ceste v potok. Avto, v katerem so bili poleg voznice še trije otroci, se je prevrnil, vanj pa je začela vdirati voda. En otrok se je rešil iz vozila in stekel po pomoč k bližnjima domačinoma, ki sta potem iz vozila rešila ostale ujete.

KRKA DOMA:
V Krškem se zaključuje eden izmed najpomembnejših pilotnih projektov na področju Integrirane oskrbe, z imenom Most. Ekipa je v tem obdobju oskrbovala 250 oskrbovancev občine Krško in opravila 16.500 storitev osnovnih in podpornih dnevnih opravil, zdravstvenih storitev, storitev fizioterapije, kineziologije, delovne terapije in psihosocialne pomoči.

Dograditev Osnovne šole Komandanta Staneta Dragatuš je v zaključni fazi, objekt je dobil končno podobo tako od zunaj kakor tudi od znotraj. Dela so zajemala povečanje in funkcionalno preureditev kuhinje s spremljajočimi prostori in nabavo kuhinjske opreme, povečanje obstoječe jedilnice ter novogradnjo dvigala za dostop gibalno oviranim osebam. Na severi strani šole se je izvedla tudi rekonstrukcija vodovoda in sanitarne ter meteorne kanalizacije.

V zadnjih dneh v Trubarjevem domu Loka ponovno beležijo nekaj okužb s covidom-19, okužba je bila tako potrjena pri 4 stanovalcih in 6 zaposlenih. Vsi potrjeni stanovalci so iz istega nadstropja ene izmed stavb in v njej so testirali vse stanovalce, ki se z okužbo doslej še niso soočili. Okužene stanovalce so premestili v rdečo cono.

Košarkarji Krke so v Dvorani Leona Štuklja premagali ekipo ECE Triglav s 86:57. Po prvem porazu v sezoni prejšnji teden v Šenčurju so se košarkarji Krke hitro vrnili na zmagovito pot in zmaga je dobra popotnica za naprej. Krka bo ta teden v ligi Aba gostovala v Splitu, naslednji ponedeljek v DP pa v Domžalah.

Osrednja informativna oddaja, 9.12. 2020

Krka ob enih