Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - V meščanski hiši na Glavnem trgu bodo najemniška stanovanja

Piše: Radio Krka

Čas objave:
24.12.2019 13:04

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI: Okoli 261.500 slovenskih šolarjev bo danes še zadnjič v tem letu sedlo v šolske klopi. Jutri se namreč zanje začenjajo novoletne počitnice, na katerih bodo uživali kar dvanajst dni. K pouku se bodo znova vrnili 6. januarja.


Specializirano državno tožilstvo za štiri nekdanje člane vodstva bančne skupine Hypo zahteva 38 let zaporne kazni, stransko denarno kazen in odvzem premoženjske koristi, poroča današnji Dnevnik. Obtoženi so se v več let trajajočem sojenju zagovarjali kot nedolžni, obramba pa je večkrat neuspešno izločala predsednika sodnega senata.

KRKA DOMA: V Novem mestu, kjer so poleti dobili gradbeno dovoljenje za prenovo meščanske hiše na Glavnem trgu pripravljajo razpisno in naložbeno dokumentacijo za začetek del. Na občini računajo, da bi prenovo lahko začeli spomladi, v stavbi pa bodo uredili najemniška stanovanja. Na Glavnem trgu sicer načrtujejo v dveh nadstropjih skupaj osem in na Dilančevi ulici devet stanovanj v pritličju, dveh nadstropjih in mansardi.


Podjetje Porsche Slovenija je Šolskemu centru Novo mesto, ki izobražuje tudi avtoservisne tehnike, v okviru tehničnega sponzorstva in kot izobraževalni pripomoček predalo šolski avtomobil Audi Q7. Avta ni možno registrirati in uporabiti v prometu. To sicer ni edina tovrstna donacija centru, novomeški Revoz jim je nedavno podaril 40 motorjev Renaultovega avtomobilskega modela twingo.


Konec tedna je bil v hrvaški prestolnici plesni festival Zagreb Christmas Ball, ki se ga je udeležilo rekordno število, kar 149 plesalcev PK Lukec Krško in Brežice. Tudi tokrat so blesteli na plesnem podiju, saj so osvojili 4 zlate, 3 srebrne in 2 bronasti medalji.


Na predvečer božiča bodo po cerkvah potekale polnočnice, številni na sveti večer pred polnočnicami postavijo jaslice in okrasijo božično drevesce. Za kristjane je to praznik veselja in upanja v letošnji božični poslanici pravi novomeški škof msgr. Andrej Glavan, ki bo vodil polnočnico v novomeški stolnici in jutri ob 10.30 še božično dnevno mašo. Lep božič vam želimo.

Osrednja informativna oddaja, 24.12.2019

Krka ob enih