Saša Lendero in Miha Hercog Dobra karma

Razkrito: Saša Lendero pred poroko, hči pa že ...

horoskop_zodiak_znaki Svet24.si

Horoskop za petek, 26. februarja

POR000266 Reporter.si

Nekdanji Janšev ministrski kolega sesul ...

dela tonin hiša 2 Svet24.si

Pri Toninovih med epidemijo raste bazen mimo ...

matej-tonin Necenzurirano

Pri Toninovih med epidemijo raste bazen. Kje ga ...

melisa-döngel Njena.si

Ko potrka ljubezen: Jezna 'Ceren' grozila pred ...

dejan-dogaja, dejan-krajnc Njena.si

Dejan Krajnc zapustil Poskočne muzikante!

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih – V Metliki z novim letom dražji vrtec

Piše: Radio Krka

Čas objave:
11.01.2021 13:04

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
Včeraj je bilo opravljenih 2200 PCR in hitrih testov, s katerimi so potrdili 426 okužb z novim koronavirusom. Umrlo je 24 covidnih bolnikov, skupno število smrti oseb s covidom-19 v Sloveniji je tako preseglo 3000.

V tem tednu se bo v zdravstvenih domovih začelo cepljenje proti covidu-19 tudi za splošno prebivalstvo, med prvimi bodo na vrsti starejši od 80 let. Za njih bo namenjen del nove pošiljke cepiva s 16.500 odmerki.

Policijski sindikat Slovenije je danes začel stavko na celotnem območju države. V času stavke, ki bo trajala do preklica, bodo zagotovili minimum delovnega procesa, ki zagotavlja varnost ljudi, premoženja in izpolnjevanje mednarodnih obveznosti.


KRKA DOMA:
Z januarjem veljajo nove cene vzgojno-varstvenih programov v Otroškem vrtcu Metlika. Nove cene so višje za približno sedem odstotkov za 1. starostno skupino in za nekaj več kot osem odstotkov za 2. starostno skupino, starši bodo tako plačali med 9 in 14 evri več, s tem, da je večina v nižjem plačilnem razredu. Cene vrtca, ki so jih spremenili tokrat, so veljale od 1. februarja lani. V metliškem vrtcu imajo v zdajšnjih razmerah med šest in devet oddelkov. Delo organizirajo tako, da imajo zmanjšano število otrok. Ti so v tako imenovanih mehurčkih – med šest in osem otrok v skupini, v kateri sta dva vzgojitelja. Od osebja delajo v vzgojni ustanovi še tajnica, dva do trije kuharji in dve čistilki.

Znane so rešitve za dvoje problematičnih križišč v škocjanski občini in sicer v Dolnji Stari vasi pri Petrolu ter v Škocjanu pri gasilskem domu. Projektant je za obe križišči izdelal idejno zasnovo, in sicer je v Dolnji Stari vasi pri Petrolu potrjena varianta krožišča, pri gasilskem domu v Škocjanu pa je predvideno T-križišče. V obeh primerih gre za državni cesti in so tako vse niti v rokah Direkcija RS za infrastrukturo, s katero občina Škocjan dobro sodeluje.

Košarkarji Krke, ki so bili na počitku zaradi okužb, danes v Novem mestu gostijo Hopse s Polzele. Tekma bo ob 18-ih, spremljali pa jo boste lahko prek Youtube kanala KZS. Krkaši imajo sicxer v SKL 11 zmag in 2 poraza, Hopsi pa 5 zmag in 9 porazov.

Osrednja informativna oddaja, 11.1.2021

Krka ob enih