frece1 Svet24.si

Veronika se je zbujala v mlaki krvi in blata, pol ...

srečna ženska Dobra karma

12 astroloških znakov in hvaležnost do konca ...

ustnice Svet24.si

Ne dovolimo, da nam mraz načne ustnice

Christian Gostečnik Svet24.si

»Rešitev najdeš v sebi, ko si rečeš: Tudi jaz...

profimedia-0038485107 Dobra karma

Kaj izgubimo, ko se duhovno prebudimo?

sara rutar podaljški Njena.si

Kaj se ji dogaja po Kmetiji? Sta s fantom še ...

ksenija preminula Njena.si

Ksenija iz Kmetije izgubila bitko z rakom

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih – V Mirni Peči si obetajo nova delovna mesta in nova stanovanja

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
25.11.2019 13:10

V informativni oddaji "Krka ob enih" je bila danes z vami Renata Mikec.

SVET NA KRKI: Starejši od 65 let, kronični bolniki, osebe z izrazito povečano telesno težo in nosečnice so tudi letos upravičeni do brezplačnega cepljenja proti gripi. In če se posamezniki iz teh ogroženih skupin v prvem tednu cepljenja niso cepili pri svojem osebnem zdravniku in so zato morali plačati, lahko zahtevajo vračilo denarja. Denar naj zahtevajo tam, kjer so bili cepljeni.

V italijanski deželi Piemont so po večurnem iskanju našli truplo ženske, ki jo je odnesla narasla reka, še vedno pa so zaradi obilnega deževja in plazov zaprte številne ceste. Težave v prometu imajo zaradi vremena tudi v Franciji, kjer je neurje zahtevalo štiri smrtne žrtve in v Grčiji, kjer sta umrla dva človeka.

Več tisoč prebivalcev Benetk pa je včeraj na protestih zahtevalo odstop župana Luigija Brugnara, ker da se je slabo odzval na nedavne poplave, ki uničujejo to mesto na vodi.

KRKA DOMA: V Mirni Peči se obeta dodatnih 500 delovnih mest v novi gospodarski coni. Zdaj tam pripravljajo zemljišča tudi za ureditev dodatnih stanovanjskih zmogljivosti.

Policisti so med nadzorom meje na Planini v Podbočju v soboto dopoldne opazili oboroženo skupino oseb, oblečenih v maskirna oblačila. Šlo naj bi za 41 pripadnikov samooklicane Štajerske varde, ki naj bi imeli tam tabor. Da je na tem območju 16 oboroženih oseb v maskirnih oblačilih, pa naj bi policijo menda poklicali kar sami pripadniki varde, kar kaže na izzivanje policistov.

V prostorih Društva upokojencev Novo mesto so v petek odprli likovno razstavo Likovne sekcije Jutro, z naslovom "Poletno sanjarjenje." Likovniki so razstavili pejsaže, tihožitja in cvetje oziroma motive, ki so nastali skozi poletje predvsem v društvu in v času letnega ateljeja ob sotočju treh studencev na Velikem Slatniku. Razstava je v društvenih prostorih na ogled vse do februarja.

Podrobneje o vsem v oddaji »Krka ob enih«.

Krka ob enih, 25.11.2019

Osrednja informativna oddaja Krka ob enih