Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih – V naši regiji zaenkrat brez večjih odpuščanj

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
28.04.2020 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" je bila danes z vami Renata Mikec.

SVET NA KRKI: V Ljubljani, Mariboru in v še nekaterih drugih krajih so se včeraj opoldne zbrale skupine protestnikov na protivladnih shodih. Notranji minister Aleš Hojs je napovedal ovadbe tudi na osnovi javno objavljenih fotografij.

V novomeški avtomobilski tovarni Revoz, kjer so zaradi epidemije novega koronavirusa in v skrbi za zdravje zaposlenih po popoldanski izmeni 17. marca začasno zaustavili proizvodnjo, so to davi postopno vnovič zagnali. Prihodnji teden bodo proizvodnjo nadaljevali dvoizmensko.

KRKA DOMA: Na Dolenjskem, v Beli krajini in Posavju je čas pandemije zaenkrat minil brez večjih odpuščanj. Do teh prihaja in bo prihajalo za zdaj predvsem pri zaposlenih za določen čas, so povedali v območni pisarni Zveze svobodnih sindikatov Slovenije. Območne enote zavoda za zaposlovanje sicer beležijo določen dvig nezaposlenosti. Samo v Posavju je marca zaradi poslovnih razlogov oz. stečaja in prenehanja poslovanja samostojnih podjetnikov, delo izgubilo dodatnih 62 zaposlenih, nekoliko večje število teh pa ugotavljajo aprila.

Med tem pa Komunala Novo mesto ne bo odpuščala, zagotavlja prvi mož podjetja Gregor Klemenčič, bo pa v prihodnje možno nižanje plač, če se bodo poslovni rezultati poslabšali, kar pa se najverjetneje bo zgodilo.

Pri družini Dragovanovih v Drašičih, je v soboto zagorela drvarnica, zatem pa se je požar razširil še na gospodarsko poslopje in stanovanjsko hišo. Požar je poleg naštetega uničil še dve osebni vozili, nakladalko za seno in več kmetijskih priključkov. Dragovanovim je zdaj na pomoč priskočil Rdeči križ Metlika, saj želijo z zbranim denarjem pomagati pri obnovi kmetije. Podrobneje o tem lahko preberete tudi na naši spletni strani.

Ob koncu novic pa vabimo še na skupno čistilno akcijo mestnih občin. Tej se bo pridružila tudi novomeška občina. Komunala je že prejšnji teden sodelujoče krajevne skupnosti opremila z vrečami za odpadke in z rokavicami. Po okoli 15-tih krajevnih skupnostih bodo tako jutri večinoma v popoldanskih urah čistili morebitna divja odlagališča ter okolico šol, vrtcev, naselij in sprehajalnih poti. Čiščenje bo prilagojeno trenutnim zaščitnim ukrepom in usmerjeno bolj individualno, upajmo le, da ga ne bo prekrižalo deževje, ki pa si ga sicer vsi zaradi izjemne suše tako želimo.

Podrobneje o vsem v oddaji »Krka ob enih«.

Krka ob enih, 28.04.2020

Osrednja informativna oddaja Radia Krka "Krka ob enih"