900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih – V Novem mestu in Sevnici hitro testiranje na novi koronavirus

Piše: Radio Krka

Čas objave:
22.12.2020 13:04

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
Včeraj je bilo po 5763 testiranjih potrjenih 1474 okužb z novim koronavirusom. Pozitivnih je bilo 25,6 odstotka izvidov. Umrlo je 39 ljudi.

V finančni upravi so opazili, da nekateri zavezanci ne uveljavljajo pravilno povračila izgubljenega dohodka v primeru karantene ali obveznosti varstva otrok. Ti želijo z eno vlogo pridobiti 500 ali 750 evrov povračila, kar pa ni pravilno, saj se ena vloga vloži za obdobje 10 dni, če je to daljše, se mora vložiti nova.

Sinoči, okoli pol desetih zvečer, je naselju Zilje v občina Črnomelj zagorel skedenj v katerem so bile shranjene bale sena. Objekt in seno je uničeno, po prvih ugotovitvah policistov je do požara prišlo zaradi napake na električni napeljavi.

KRKA DOMA:
V več krajih po Sloveniji se je danes začelo množično testiranje s hitrimi antigenskimi testi na okužbo z novim koronavirusom Vsi, ki bi se želeli testirati, morajo s seboj prinesi osebni dokument in zdravstveno izkaznico. V Novem mestu bodo testirali v avli Kulturnega centra Janeza Trdine in sicer danes do 17. ure, jutri med 9. in 17. uro, v četrtek pa med 9. in 15. uro. Iz sevniškega zdravstvenega doma so sporočili, da bodo testirali danes do 15. ure in jutri od 11. do 15. ure.

V preteklih dneh je bila podpisana pogodba za razširitev krožnega križišča Tabletka na Andrijaničevi cesti. Uvedba v delo bo stekla predvidoma 7. januarja, zaključek del pa je predviden v juniju. Z izvedbo projekta se bo izboljšala pretočnost vozil, s tem pa bo dosežena tudi prioritetna prometna ureditev mestne vpadnice pred začetkom predvidene gradnje odseka 3. razvojne osi, ko bo promet na območju bistveno bolj zgoščen. Širitev krožišča bo vezana predvsem na njegove priključke, saj bodo po prenovi vsi priključki in izvozi ločeni na dva pasova z ločevalnimi otoki. Pasovi bodo ločeni pred vstopom v krožišče, ločevalni otoki bodo omejevali tudi izstop iz krožišča.

Na dvorišču družine Klavdije Simler na Planini pri Sevnici, na zelenici pod mogočnim orehom so na ogled jaslice v naravni velikosti. Na les narisane figure so v tradicionalni kozjanski noši iz leta 1910, zraven pa so zibka iz tega obdobja ter avtohtone pasme živali, kot so jezersko-solčavska ovca, štajerska kokoš, cikasto govedo in kranjska čebela. Prižgali so tudi 20.000 lučk.

Osrednja informativna oddaja, 22.12.2020

Krka ob enih