polna luna Dobra karma

Test ob polni luni vam prinaša rešitve za mnoge ...

slonica, slon, Cabarceno Svet24.si

Slonica v španskem živalskem vrtu oskrbniku ...

POR000266 Reporter.si

Nekdanji Janšev ministrski kolega sesul ...

dela tonin hiša 2 Svet24.si

Pri Toninovih med epidemijo raste bazen mimo ...

matej-tonin Necenzurirano

Pri Toninovih med epidemijo raste bazen. Kje ga ...

melisa-döngel Njena.si

Ko potrka ljubezen: Jezna 'Ceren' grozila pred ...

konj, konji-s-posebnimi-potrebami, center Odkrito.si

Na obisku pri posebnih konjih

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih – V Novem mestu korak bližje južni zbirni cesti

Piše: Radio Krka

Čas objave:
21.01.2021 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
Včeraj je bilo opravljenih 11.599 hitrih in PCR testov in potrjenih 1445 novih okužb z novim koronavirusom, umrlo je 27 bolnikov s covidom-19.

V devetih od dvanajstih slovenskih statističnih regij bodo v torek vnovič v šolo šli učenci prvega triletja in otroci v vrtce. Učitelji in vzgojitelji bodo morali maske nositi ves čas, otroci zunaj učilnic.

Dva šibka potresna sunka sta bila danes zjutraj na naših tleh, prvi malo po 4. uri zjutraj v bližini Vrhnike, magnitude 1,8 drugega pa so seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic zabeležili nekaj po 7. uri v bližini Jelšan in sicer magnitude 1,5.

KRKA DOMA:
Župan Mestne občine Novo mesto Gregor Macedoni in direktor podjetja GPI Robert Radakovič sta podpisala pogodbo za izdelavo občinskega podrobnega prostorskega načrta in strokovnih podlag za južno zbirno cesto. S tem nadaljujejo načrtovanje ceste, ki naj bi razbremenila ulico Ob Težki vodi, ki je edina povezava med glavnima vpadnicama v južnem delu mesta. Približno 1,8 kilometra dolga cesta se bo na vzhodu navezala na Belokranjsko cesto, na zahodu pa na Šmihelsko cesto oziroma na predvideno zahodno obvoznico. Gradnja se bo predvidoma začela leta 2024.

V Cerkljah ob Krki so po enotedenskem zamiku zaprli leseni most, ki so ga začeli tudi že podirati. Leseni most, ki je kulturni spomenik in bo leta 2022 obeležil sto let, bodo obnovili - predvidoma do konca junija.  V sklopu obnove bodo zamenjali vse dele lesene nosilne konstrukcije, nosilnost po obnovi bo 15 ton, trenutno je ta zaradi slabega stanja mostu 3,5 tone. Cerkljanski most bo predvidoma vse do konca junija, ko naj bi se dela zaključila, zaprt za ves promet, v času del je poskrbljeno za obvoz in sicer preko Krške vasi in Velikih Malenc.

Anton Podbevšek Teater bo na spletni strani tretjioder drevi ob 20. uri začel neposredni prenos premiere plesne predstave Tri sestre, ki jo je pripravil in režiral plesalec ter koreograf Gregor Luštek. To bo sicer zadnja premiera lanskega sporeda, ki jo zaradi epidemije novega koronavirusa lani niso uspel pripraviti oziroma izvesti.

Košarkarji Krke so tekmi 15. kroga lige Aba v gosteh izgubili proti Igokei s 64:77. Čeprav so Novomeščani v Laktaših odlično odigrali prvi polčas, pa so na koncu morali priznati premoč Igokei, ki je z 11 zmagami in tremi porazi pri vrhu lestvice. Krko naslednja tekma v tem tekmovanju čaka v nedeljo, ko bo v 15. krogu gostila Zadar.

Osrednja informativna oddaja, 21.1.2021

Krka ob enih