kustec jansa vlada Svet24.si

Janševa vlada nad znanost: priča smo "novemu ...

vasle Svet24.si

Primer Vasle: Pes, ki laja, tudi joče

Marjan Šarec Svet24.si

Šarec o sodelovanju z Golobom: O »raznih paketih...

janez jansa ek Reporter.si

Janševemu človeku je spodletelo in Janša ni ...

Rok Snežič v DZ Necenzurirano

Rok Snežič o Dijani Đuđič in denarju za SDS: ...

Radi Odkrito.si

Nina Radi: "Na nek način sva vedela, da se bo ...

porzingis Ekipa24.si

Brez USMILJENJA: Dončićev soigralec prejel kazen...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih – V Novem mestu okrepljene meritev kakovosti zraka

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
26.02.2019 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" je bila danes z vami Renata Mikec.

Svet na Krki:  V Metliki je včeraj v delovni nesreči umrl moški. Lekarna na Tržaški cesti v Ljubljani pa je bila tarča oboroženega in zamaskiranega roparja. Poročamo tudi o tem, da letošnji februar, ki je bil v primerjavi s prejšnjimi leti nadpovprečno topel, še ni prinesel nobenih temperaturnih rekordov. Bo pa konec tedna poleg že veljavne požarne ogroženosti, zaradi močnega vetra po vsej državi razglašena še oranžna ali rumena stopnja ogroženosti.

Krka doma: V Novem mestu je Arso okrepil meritve kakovosti zraka, saj Novo mesto po kakovosti zraka sodi med najbolj obremenjena slovenska mesta. Črnomaljski občinski svetniki so včeraj obravnavali letošnji občinski proračun.

Župan Andrej Kavšek je povedal, da je prednostnih projektov kar nekaj, predvsem pa vrtec in osnovna šola Loka, osnovna šola Dragatuš, kanalizacije Dobliče, Vinica in Črnomelj ter dograditev Zdravstvenega doma. Poročamo tudi o 29-letnem Nejcu Županu z Dolenjega Vrhpolja, gibalno oviranem mladeniču, pri katerem so pri devetih mesecih odkrili mišično distrofijo. Nov zakon mu omogoča osebno asistenco, zato išče primernega kandidata ali kandidatko za osebnega asistenta, ki bi mu bil 8 ur na voljo za družbo in vsakodnevna opravila, želi pa si tudi, da bi lahko z jim igral šah.

Podrobneje o vsem v oddaji »Krka ob enih«.

Krka ob enih, 26.02.2019

Oddaja "Krka ob enih"