Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih – V Novem mestu priprave na prenovo Narodnega doma

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
21.07.2020 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" je bila danes z vami Renata Mikec.

SVET NA KRKI: Dogovor na evropskem vrhu je dosežen, Slovenija pa zadovoljna. Iz celotnega svežnja za obnovo Evrope lahko računa na 10,5 milijarde evrov, ostaja pa tudi neto prejemnica iz evropskega proračuna.

Višji sodniki so potrdili krivdo sodnika Omerzuja zaradi zalezovanja ljubice, mu je pa za mesec dni skrajšalo pogojno zaporno kazen.

KRKA DOMA: V Novem mestu tečejo priprave na prenovo Narodnega doma, ki velja za prvo tako stavbo na Slovenskem. Predlani oziroma po izselitvi zadnjih tam delujočih alternativnih ustvarjalcev so že opravili najnujnejša sanacijska dela.

Vipap Videm Krško z novimi izdelki stavi na dvig konkurenčnosti. Z naložbami v sodobno tehnologijo se bo družba izognila tudi močnim nihanjem na trgu recikliranega papirja, ki je njegova glavna vhodna surovina. Izdelava časopisnega papirja, ki je do zdaj predstavljala 90 odstotkov proizvodnje, pa se naj bi v treh letih prepolovila. Močneje se bodo usmerili v proizvodnjo embalažnega papirja za živila.

Novomeška košarkarska ekipa Krka bo v prihodnji sezoni bogatejša še za 26-letnega in 205 centimetrov visokega reprezentanta Bosne in Hercegovine Adina Vrabca. Sarajevčan je športno pot začel v klubu OKK Spars, bil zatem na tujem, potem pa se v domači kljub vrnil in v lanski sezoni s Sparsi zaigral tudi v ligi Aba 2.

 Podrobneje o vsem v oddaji »Krka ob enih«.

Krka ob enih, 21.07.2020

Osrednja informativna oddaja