Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih – V Novem mestu v prihodnjih letih 400 stanovanj

Piše: Radio Krka

Čas objave:
16.11.2020 13:04

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
Včeraj je bilo opravljenih 1792 testov na novi koronavirus, 501 bris je bil pozitiven, delež okuženih je tako 28-odstoten. Umrlo je 34 bolnikov s covidom-19.

Izvajati so se začeli dodatni zaostreni ukrepi za omejevanje epidemije. 14 dni bodo zaprte vse nenujne trgovine in storitve, ustavlja se javni promet, manj je izjem za prehajanje meje, zaprti so kinematogafi in kulturne storitve.

Novi koronavirus je po Italiji krožil že septembra lani, morda pa že celo avgusta, je pokazala študija italijanskega inštituta za rakava obolenja. To kaže, da bi se lahko koronavirus iz Kitajske v druge dele sveta razširil že precej prej, kot so znanstveniki domnevali doslej.



KRKA DOMA:
Novomeški svetniki so po skrajšanem postopku potrdili spremembe in dopolnitve proračuna za prihodnje leto, v prvi obravnavi pa so sprejeli tudi predlog proračuna za leto 2022. Spremenjeni proračun za prihodnje leto tako predvideva nekaj več kot 56,5 milijona evrov prihodka in dobrih 63,5 milijona evrov odhodka. Sprejeti predlog proračunskega odloka za prihodnje leto po besedah župana Gregorja Macedonija predvideva več kot 100 projektov, župan pa je med temi napovedal gradnjo dodatnih 400 stanovanj, ki naj bi jih v Novem mestu zgradili v prihodnjih treh do štirih letih.

Situacija v občini Črnomelj se počasi izboljšuje, število aktivno okuženih se manjša, vendar ne suvereno. Zato župan Andrej Kavšek poziva občane, da v tem času ne organizirate zabav, ki bi lahko povzročile povečanje števila okuženih. Trenutno je v občini aktivno okuženih 91 oseb, v Domu starejših občanov so ob zadnjem testiranju imeli samo dve pozitivni osebi, kar je bistveno manj kot pretekle tedne.

Košarkarji Krke so v 7. krogu lige Aba v gosteh po dramatični končnici  izgubili z Mego s 70:71. Krka po tesnem obračunu v Beogradu še naprej ostaja pri eni zmagi na sedmih tekmah v letošnji sezoni regionalne lige. Dosegla jo je v tretjem krogu proti Zadru, v zaključku obračuna pa je bila za malenkost prekratka proti Megi, ki ostaja pri vrhu razpredelnice s petimi zmagami ob le dveh porazih.

Osrednja informativna oddaja, 16.11.2020

Krka ob enih