jansa logar predsedniske volitve Svet24.si

Kako je poraz prenesel Janez Janša?

himars Svet24.si

Bo to novo orožje, s katerim bodo Ukrajinci ...

Janez Janša Necenzurirano

Veliki poraženec #komentar

jansa logar pl Reporter.si

Razkrito ozadje Logarjeve kandidature: Janša ...

doncic 12 Ekipa24.si

Ga je želel ubiti?! Allen s koleni nad Dončića,...

diana Odkrito.si

Škandali, ki bi jih kraljeva družina najraje ...

Luis Enrique 22 pm Ekipa24.si

Srce parajoče besede o umrli hčerki: Španski ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - V novomeškem domu starejših zaenkrat nimajo okužbe

Piše: M.K.

Čas objave:
12.08.2020 13:03

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI: V Sloveniji so včeraj opravili 1118 testiranj na okužbo z novim koronavirusom, pozitivnih je bilo 31 testov. Umrl ni noben bolnik s covidom-19. Bolnišnično zdravljenje potrebuje 23 bolnikov, dva intenzivno terapijo. V Sloveniji je trenutno aktivno okuženih 188 ljudi. Med včerajšnjimi primeri okužb so tri potrdili med zdravstvenimi delavci. V Sloveniji so do zdaj potrdili 2303 okužbe s koronavirusom, umrlo je 129 bolnikov.

V naselju Vrbovo, v občini Ilirska Bistrica, je včeraj zvečer, med igro skrivalnic, 12-letni otrok nenadoma skočil na cesto, kjer ga je zbil avto. Otrok je na cesto skočil v trenutku, ko je po vaški ulici mimo stanovanjske hiše pravilno pripeljal voznik osebnega avta. Otrok se je zaletel v prednji desni blatnik vozila. Odpeljali so ga v izolsko bolnišnico v nadaljnjo oskrbo, saj sumijo, da ima zlomljeno nogo. Staršem pa bodo policisti zaradi opustitve dolžne skrbi oz. nadzora nad otrokom izdali plačilni nalog.

KRKA DOMA: V novomeškem domu starejših zaenkrat nimajo več okužbe.  Vnovično testiranje bo ta ali prihodnji teden.  Čez vikend sta bili odkriti tudi dve novi okužbi v Črnomlju. Na NIJZ so nam povedali, da okužbi nista povezani, ena je prinesena s Hrvaške, za drugo okužbo vir ni znan. Okuženi osebi sta v času prebolevanja v samoizolaciji, vsem, ki so bili z njima v tesnem stiku, je bila odrejena karantena.

V poletnih mesecih običajno policisti prejmejo več obvestil občanov o tatvinah vrtnin in poljščin. Ob tem s Policijske uprave Novo mesto sporočajo, da takšni ''obiski'' vrtov pomembno vplivajo na občutek varnosti ljudi, pa čeprav gre v večini primerov za manjšo premoženjsko škodo. Zato na terenu poleg policistov občasno patruljirajo tudi policisti vodniki službenih psov in policisti postaje konjeniške policije.  Še bolj uspešni pa da bodo, če jih bodo ljudje obveščali o sumljivih vozilih in osebah, ki jih opazijo tam, kamor ne sodijo.

Zavod Situla in Mestna občina Novo mesto pripravljata Kino na prostem. Letošnji se seli v prijeten ambient na Muzejskih vrtovih. Ker je število gledalcev omejeno na 150 oseb pa bo letošnji Kino na prostem namesto tridnevnega programa v poletnem razpoloženju trajal kar sedem dni. Prva projekcija bo jutri, ob 21. uri, ko bo na sporedu slovenski celovečerec Šiška Deluxe, grenko-sladka komedija o treh prijateljih, ki dramatične situacije prepleta s komičnimi prizori. Zaradi varnostnih razlogov so zaželene predhodne prijave preko spletne strani www.situla.si. Vse projekcije so za gledalce brez vstopnine.

VREME ZA REGIJO
Dežurni vremenoslovec z Agencije za okolje Jure Cedilnik napoveduje, da na Dolenjskem jutri neviht najverjetneje ne bo.

Več v oddaji Krka ob enih

Krka ob enih, 12.08.2020

Informativna oddaja Radia Krka ob 13.uri