Primož Forte in Tina Gunzek Dobra karma

Spoznajte življenjsko ljubezen Gušta iz Ene ...

horoskop_astro_napoved Svet24.si

Horoskop za petek, 27. novembra

suncic_pl_01.11.14 Reporter.si

Janše ne bodo pokopali ne Kučan ne Golobič ne ...

Janez Majcen Svet24.si

Kilogram krompirja že za cent, dva, tri ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

1.950.276.723,79 evra

tanja-žagar, pecivo Odkrito.si

Je Tanja Žagar obupala?

Rocio Oliva Odkrito.si

Maradonini partnerki niso dovolili, da bi se ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih – V novomeškem DSO-ju okuženih 126 stanovalcev

Piše: Radio Krka

Čas objave:
18.11.2020 13:04

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
V Sloveniji so včeraj ob 6813 testih potrdili 2013 primerov novega koronavirusa, umrlo pa je 43 bolnikov s covidom-19. V bolnišnicah se je zdravilo 1280 covidnih bolnikov, v intenzivnih oddelkih jih je bilo 209. Iz bolnišnic so odpustili 116 covidnih bolnikov.


Policija je preiskala utopitev desetletnega dečka, ki se je 28. julija zgodila na kopališču pod soško elektrarno v Solkanu. Po neuradnem poročanju Dela in Slovenskih novic je policija v zvezi z nesrečo zaradi kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti ovadila dedka, s katerim je ta plaval na dan nesreče. Tožilstvo pa o ovadbi še ni odločilo.

KRKA DOMA:
V Domu starejših občanov Novo mesto se v zadnjih tednih srečujejo z veliko okužbami stanovalcev in zaposlenih, kar od vodstva doma terja veliko naporov in truda, da situacijo obvladajo in epidemijo zajezijo. S koronavirusno boleznijo imajo okuženih 126 stanovalcev in 42 zaposlenih. Pri premagovanju kadrovske stiske zaradi velikega števila okuženih zaposlenih pomagajo prostovoljci, študenti, mentorice srednje zdravstvene šole in upokojene sodelavke.

S prihodom nizkih temperatur se sistem GONM začasno poslavlja. V petek bodo vsa kolesa umaknjena in shranjena do naslednje kolesarske sezone. Ponoven zagon sistema je predviden v prihodnjem letu, predvidoma v mesecu marcu.

V Črnomlju so predstavili idejno zasnovo ureditve Jurjevanjske drage, prireditvenega območja na prostem, kjer vrsto let pripravljajo prireditve tradicionalnega Jurjevanja v Beli krajini. Jurjevanjsko drago naj bi začeli urejati prihodnje leto.


Rokometaši trebanjskega Trima so na včerajšnji tekmi 3. kroga skupinskega dela evropske lige premagali Madžare z 28:26. Dolenjska ekipa je tako zmagovito odprla evropsko ligo. Naslednji obračun rokometaše čaka že v soboto, ko ob 19. uri v Trebnjem gostuje zasedba novincev LL Grosist Slovana, 24. novembra pa bodo gostili dansko ekipo.

Osrednja informativna oddaja, 18.11.2020

Krka ob enih