Saša Lendero in Miha Hercog Dobra karma

Razkrito: Saša Lendero pred poroko, hči pa že ...

horoskop_zodiak_znaki Svet24.si

Horoskop za petek, 26. februarja

POR000266 Reporter.si

Nekdanji Janšev ministrski kolega sesul ...

dela tonin hiša 2 Svet24.si

Pri Toninovih med epidemijo raste bazen mimo ...

matej-tonin Necenzurirano

Pri Toninovih med epidemijo raste bazen. Kje ga ...

melisa-döngel Njena.si

Ko potrka ljubezen: Jezna 'Ceren' grozila pred ...

martina-serdar Njena.si

Martina po snemanju v šov Ljubezen na vasi, ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih – V novomeški bolnišnici četrtina postelj za covidne bolnike

Piše: Radio Krka

Čas objave:
24.11.2020 13:03

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:

Včeraj so opravili 5596 testov na okužbo z novim koronavirusom, od tega sta bila 1302 pozitivna. Umrlo je 59 bolnikov s covidom-19, kar je največ doslej v enem dnevu.

Ljubljanski policisti so v hišni preiskavi pri 55-letnici našli in zasegli več kot 6000 tablet Flormidala. Gre za prepovedano drogo, uspavalne tablete, ki vsebujejo psihoaktivne snovi. Našli so tudi večjo količino gotovine.

Komisija za preprečevanje korupcije preverja nakup zemljišča na slovenski obali s strani ministra Aleša Hojsa ker obstaja sum, da cene zemljišča ni uravnaval trg, ampak politična poznanstva.

KRKA DOMA:

Strokovni direktor Splošne bolnišnice Novo mesto Milivoj Piletič je na včerajšnji vladni novinarski konferenci pojasnil, da pri njih trenutno četrtino od 400 postelj namenjajo covidnim bolnikom. Doslej so jih sicer oskrbovali 110 bolnikov hkrati, povprečno pa so stari približno 68 let. Do vdorov okužb prihaja nenadzorovano,  zato poskušajo to sedaj nekako omejiti s planiranim testiranjem zaposlenih in verjetno tudi vseh bolnikov, ki bodo prihajali na elektivne posege. 

Glas mladih je bil minuli konec tedna prvič v svoji 42-letni zgodovini, izpeljan v e-obliki. V petek so na YouTubu predvajali finalno e-prireditev s predstavitvami vseh finalistov. Po njej pa so odprli glasovalne linije in odziv je bil zelo velik. Letošnji festival je bil izjemno izenačen, saj je zmagovalce v  avtorski in bendovski kategoriji ločila zgolj ena točka, sicer pa podrobneje o rezultatih in letos povsem drugačnem Glasu Mladih v jutrišnji oddaji S Krko naokoli.

Novomeški policist so sinoči, nekaj po 19. uri posredovali zaradi spora v naselju pri Otočcu. Ob prihodu na kraj so vzpostavili javni red in mir in odvzeli prostost 17-letniku, ki ni upošteval njihovih ukazov in je nadaljeval s kršitvijo. Odpeljali so ga v prostore za pridržanje in zaradi kršitev na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Osrednja informativna oddaja, 24.11.2020

Krka ob enih