Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih – V novomeški bolnišnici hospitaliziranih 109 covid bolnikov

Piše: Radio Krka

Čas objave:
17.11.2020 13:04

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
Včeraj so v Sloveniji ob 5326 testih potrdili 1388 okužb z novim koronavirusom. Umrlo pa je 45 bolnikov s covidom-19, kar je največ v enem dnevu doslej. V bolnišnicah se je zdravilo 1275 covidnih bolnikov od tega na intenzivni negi 208.

Vlada namerava v sedmi protikoronski zakon po besedah premierja Janeza Janše vključiti tudi pomoč upokojencem. Namenjena naj bi bila predvsem tistim z nizkimi pokojninami, ki morda še bolj kot spomladi čutijo draginjske pritiske.

KRKA DOMA:
V Splošni bolnišnici Novo mesto imajo danes hospitaliziranih 109 covid bolnikov, od tega jih je 16 na intenzivnem oddelku. V brežiški bolnišnici pa se zdravi 42 okuženih, po podatkih covid sledilnika so danes 4 paciente s covidom-19 sprejeli, eden pa je bil odpuščen v domačo oskrbo.

Po lanski Turneji mobilnosti, na kateri so v največji slovenski zavarovalnici s pomočjo simulatorja varne vožnje DRAJV testirali, kakšni vozniki so v različnih slovenskih regijah, se je letos v Novem mestu 21 dolgoletnih voznikov vnovič zapeljalo z učiteljem vožnje in preverjalo svojo vozniško pripravljenost še v praksi. Vozniški izpit bi na koncu opravilo le 5 voznikov.

Z branjem zagovora in zaslišanjem prvih prič se je na okrožnem sodišču v Novem mestu začela glavna obravnava zoper Boruta Turka. Tožilstvo mu očita, da je 23. februarja letos na Potoku v občini Straža na zahrbten način in iz brezobzirnega maščevanja umoril svojo partnerko Romano Muhič. Dvakrat jo je zabodel v hrbet, najmanj trikrat v prsi in enkrat v bok, jo večkrat porezal po vratu in rokah, zaradi česar je na kraju napada umrla,« je iz obtožnice prebrala višja državna tožilka Nada Črnugelj. Na predobravnavnem naroku je tožilstvo Turku za priznanje krivde ponudilo 25 let zapora, česar ta ni sprejel.

Pred rokometno zasedbo trebanjskega Trima je nova zahtevna preizkušnja. Na Madžarskem bodo odigrali prvo tekmo skupinskega dela EHF lige v tej sezoni. V ekipi je nekaj težav s poškodbami, a to ne spreminja ritma priprav na krstni evropski obračun. Srečanje med Grundfos Tatabanyo in RK Trimo Trebnje bo danes ob 18.45, s prenosom na TV Arena Sport Slovenija.

Osrednja informativna oddaja, 17.11.2020

Krka ob enih