Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - V novomeški bolnišnici hospitaliziranih 68 covid bolnikov

Piše: Radio Krka

Čas objave:
03.11.2020 13:06

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
V Sloveniji so včeraj ob 4587 testih potrdili 1176 okužb z novim koronavirusom. V bolnišnicah je bilo 925 bolnikov s covidom-19, 146 jih je potrebovalo intenzivno zdravljenje. V domačo oskrbo so odpustili 57 oseb, umrlo je 24 bolnikov s covidom-19.


Nemčija je po terorističnem napadu, ki je včeraj na Dunaju terjal štiri življenja, okrepila nadzor na meji z Avstrijo. Policija namreč še išče morebitne sostorilce napadalca, ki so ga v posredovanju ubili. Avstrijska vlada pa je razglasila tridnevno žalovanje, ki se začenja danes in bo trajalo do vključno četrtka.


S tradicionalnim polnočnim glasovanjem v nekaterih vaseh v ameriški zvezni državi New Hampshire se je danes v ZDA začel volilni dan.

KRKA DOMA:
V Splošni bolnišnici Novo mesto je danes hospitaliziranih 68 COVID bolnikov, od tega 8 na intenzivnem oddelku. Glede na trenutno epidemiološko situacijo oz. na porast okužb v državi, ki se še kar ne umirja, z današnjim dnem dajejo na razpolago 80 postelj, od tega 10 na intenzivnem oddelku. Kot sporočajo iz bolnišnice, kadrovsko situacijo zaenkrat še obvladujejo, vendar bo to z naraščanjem postelj postalo zelo velik izziv.

Na ulici Ob Težki vodi se bo jutri vzpostavila popolna zapora odseka ulice ob začetku gradbenih del zaradi usada cestišča. Projekt sanacije usada, rekonstrukcije voziščne konstrukcije in gradnje podpornega zidu s hodnikom za pešce v vrednosti nekaj več kot 100.000 evrov bo izvedel izbran izvajalec, NG nizke gradnje d. o. o. Popolna zapora bo vzpostavljena do predvidoma 31. novembra 2020, obvoz pa bo urejen po Krallovi in Šukljetovi ulici.

Župnijska cerkev sv. Ruperta v Šentrupertu na Dolenjskem je 14. oktobra letos slavila 500-letnico izgradnje, opreme in posvetitve. Ob tej priložnosti so izdali znanstveno monografijo z naslovom Župnijska cerkev v Šentrupertu na Dolenjskem: 500-letnica izgradnje, oprave in posvetitve, ki je delo treh vidnih slovenskih strokovnjakov – dr. Mihe Šimaca. dr. Julijane Visočnik in dr. Roberta Peskarja, ki je delo tudi uredil. Znanstvena monografija obsega 320 reprezentančno oblikovanih strani, ki jih krasi več kot 150 vrhunskih fotografij in drugo grafično gradivo.

Osrednja informativna oddaja, 3.11.2020

Krka ob enih