Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih – V novomeški bolnišnici izvajajo hitro testiranje - danes hospitaliziranih 95 covidnih bolnikov

Piše: Radio Krka

Čas objave:
08.12.2020 13:03

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
Včeraj so opravili 6158 testov na okužbo z novim koronavirusom in potrdili 1627 okužb, umrlo je 66 bolnikov. V bolnišnicah se zdravijo 1304 covidni bolniki, 193 jih potrebuje intenzivno terapijo.

Minister za zdravje Tomaž Gantar je ob tem včeraj ministru za gospodarstvo Zdravku Počivalšku posredoval poziv k zaustavitvi oz. zaprtju gospodarskih dejavnosti zaradi slabe epidemiološke situacije in posledične obremenjenosti zdravstvenega sistema. Počivalšek medtem zagovarja postopno sproščanje dejavnosti, a s strožjimi zahtevami po spoštovanju ukrepov.

KRKA DOMA:
V Splošni bolnišnici Novo mesto je danes hospitaliziranih 95 covidnih bolnikov, med njimi jih 12 zdravijo na intenzivnem oddelku. V bolnišnici še vedno izvajajo tudi testiranje zaposlenih in to s hitrimi antigenskimi testi glede na pojavnost infekta v posameznem kolektivu, testiranje pa potem ponavljajo v določenih časovnih intervalih. Testirajo tudi vse, ki jih sprejmejo na zdravljenje in opažajo, da je vse več takšnih, ki se želijo samoiniciativno testirati, saj ne želijo biti prenašalci.

Več kot 2500 podzemnih jam v Sloveniji je onesnaženih, tudi z nevarnimi odpadki. Polovica vseh jam je onesnažena tudi na Dolenjskem podolju, prav toliko pa tudi v Srednjesoteljskem gričevju ter v Krškem, Senovskem in Bizeljskem gričevju. V Beli krajini je onesnaženih okrog 40 odstotkov vseh registriranih jam, absolutno največ onesnaženih jih je sicer na Krasu, pa tudi v Suhi krajini in Dobrepolju.

Krški policisti so včeraj popoldne obravnavali prometno nesrečo, v kateri je 49-letni voznik na regionalni cesti trčil v 32-letnega pešca, ki je hodil po sredini vozišča. Huje poškodovanega pešca so odpeljali v brežiško bolnišnico. Na PU Novo mesto ob tem opozarjajo na ogroženost pešcev pozimi, ko so dnevi krajši in so le-ti najbolj ogroženi udeleženci v prometu, zato je pomembno, da nosijo svetlejša oblačila in uporabljajo svetlobna telesa.

Osrednja informativna oddaja, 8.12.2020

Krka ob enih