urska jerala 1 Dobra karma

Stevardesa z zasebnih jaht bogatašev: javnost tja...

Kaitlin Higgins Svet24.si

10-letnemu sinu poskušala odrezati jezik, preden ...

uefa ceferin Reporter.si

Novi obrazi: Čeferin bi najbolj prepričal ...

koper, lokal, terasa Svet24.si

Tudi pitje kave v lokalu ni več preprosto. To je ...

45a9600e7cb0bcb2630de6ac3c5310eb Necenzurirano

V Bruselj gredo s falconom cepiva, nazaj pa Jelko ...

Pixabay cepivo Angelo Esslinger 2 Odkrito.si

Bomo premagali "pozabljeno" pandemijo, ki še ...

Gašper Kramar Njena.si

Gašper Kramar premagal raka?

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih – V novomeški bolnišnici tudi samoplačniško testiranje protiteles na covid-19

Piše: Radio Krka/MP

Čas objave:
02.03.2021 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
Včeraj so ob 4487 PCR testih potrdili 729 okužb z novim koronavirusom, delež pozitivnih testov je tako znašal 16,2 odstotka. Bolnišnično zdravljenje je potrebovalo 528 covidnih bolnikov, 84 na oddelkih intenzivne nege. Umrlo je devet covidnih bolnikov.

V lanskem letu je bilo na slovenskih cestah v primerjavi z letom poprej za petino manj mrtvih in poškodovanih, pa tudi manj prometnih nesreč. Med vzroki za črno statistiko ostajajo alkohol, neprilagojena hitrost in izsiljevanje prednosti. December je prvi mesec doslej brez smrtnih žrtev.

V Lendavi je iz stanovanjskega bloka padel triletni otrok. Po prvih podatkih je otrok padel skozi okno v tretjem nadstropju. Zaradi lažjih poškodb so ga odpeljali v bolnišnico, kjer bo ostal na opazovanju.

KRKA DOMA:
V Splošni bolnišnici Novo mesto bodo predvidoma prihodnji teden začeli samoplačniško testiranje za protitelesa na covid-19 na podlagi katerih ugotavljajo morebitno prebolenje koronavirusne bolezni. Razmere v novomeški bolnišnici se sicer izboljšujejo. Ob padcu števila covidnih bolnikov v največji možni meri in skladno z zmogljivostjo vzpostavljajo redne bolnišnične programe. Danes imajo hospitaliziranih 25 covidnih bolnikov, od teh pet na intenzivnem oddelku

Gasilska zveza Sevnica je ob včerajšnjem Dnevu Civilne zaščite simbolno prevzela ključe novega gasilskega vozila, ki ga bodo uporabljali za prevoz na intervencije in za druge prevoze v okviru delovanja sevniške gasilske zveze. Potreben denar za nakup vozila je bil velik zalogaj zato je zveza 36 tisoč evrov zagotovila skupaj s podporo občine Sevnica in donatorji.

Na mednarodnem festivalu Ah, te orglice, ki so ga organizatorji letos preselili na splet, je nastopilo 17 orgličarjev iz Slovenije in kar 15 iz tujine. Oče festivala Stane Peček, je bil zadovoljen, čeprav je tokrat manjkal tisti čar druženja, a je prepričan, da se bo to zgodilo spet prihodnje leto.

Osrednja informativna oddaja, 2.3.2021

Krka ob enih