Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - V Novomeški bolnišnici za naložbe načrtujejo devet milijonov evrov

Piše: Radio Krka

Čas objave:
28.02.2020 13:01

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI: Koalicija posameznikov, nevladnih organizacij, podjetij in drugih akterjev danes pripravlja shod Brez strahu: Shod proti koaliciji sovraštva. Udeleženci bodo poslance SMC in DeSUS pozvali, naj premislijo o svoji odločitvi glede vstopa v koalicijo z SDS.

Furs je po pisanju portala Necenzurirano ljubljanskemu županu Zoranu Jankoviću izdal odločbo, po kateri mora plačati skoraj 340.000 evrov dodatne dohodnine, za zavarovanje plačila pa je vpisal hipoteko na njegovih nepremičninah.

Upokojenci bodo danes na svoje račune prejeli pokojnine za februar, ki bodo 3,2 odstotka višje. Pokojnina v višini denimo 600 evrov je po uskladitvi tako višja za 19,20 evra.

KRKA DOMA: V Splošni bolnišnici Novo mesto, ki je od leta 2016 v sanaciji, so imeli lani skoraj 70 milijonov evrov prihodka in tega v primerjavi s predlani okrepili za dobrih osem odstotkov. Dobaviteljem plačujejo tekoče in brez zamud. Za naložbe so lani odšteli skupaj skoraj devet milijonov evrov, enak znesek zanje načrtujejo tudi letos. Med temi napovedujejo tehnološko posodobitev radiologije, prenovo dializnega centra, nakup sodobnih ultrazvočnih naprav za kardiologijo, pediatrijo in nevrologijo in nakup novih operacijskih stolpov. Zgradili bodo nov oddelek za kardiologijo, prenovili oddelek za pediatrijo, prenovili in avtomatizirali bodo sušilno linijo v pralnici, energetsko sanirali kuhinjo, pralnico in upravno stavbo ter začeli prvi del prenove stare interne bolnišnice.

Sinoči, nekaj pred deveto uro zvečer je je v naselju Goriča vas v občini Ribnica gorelo osem osebnih vozil. Požar so pogasili gasilci prostovoljnih gasilskih društev Ribnica in Nemška vas ter opravili pregled s termovizijsko kamero. Podrobnosti še niso znane.

V Anton Podbevšek Teatru bodo drevi premierno uprizorili predstavo Muzikofilija, nastalo po enako naslovljenem delu ameriškega pisca in zdravnika Oliverja Sacksa. Glasbena predstava, pri kateri bo s posebej prirejenim klavirjem sodeloval Boštjan Gombač prinaša zgodbe o možganih in glasbi. Po zgodbah, ki jih je zbiral klinični nevrolog, univerzitetni profesor in avtor številnih zapisov ter knjig Oliver Sacks je nastalo tudi več filmov.

Osrednja informativna oddaja, 28.2.2020

Krka obe enih