Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih – V novomeški bolnišnici zaključili večletni projekt integrirane oskrbe

Piše: Radio Krka/MP

Čas objave:
09.04.2021 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
Policisti opozarjajo na vse več goljufij z lažnimi investicijskimi vlaganji, ki obljubljajo tudi več kot stoodstotno tedensko donosnost. Med drugim so ljubljanski kriminalisti v začetku leta zaključili preiskavo kaznivega dejanja goljufije z oškodovanjem v višini 130.000 evrov.

Včeraj je v požaru v celoti zgorel Dom na Osankarici, gasilcem pa je uspelo obvarovati le del stavbe, v kateri se nahaja muzejska zbirka Pohorskega bataljona. Zaradi pojava manjših žarišč so na požarišču gasilci ostali vse do jutranjih ur.

KRKA DOMA:
V Novomeški bolnišnici so zaključili večletni projekt integrirane oskrbe. Vsi, ki delajo v zdravstvu, ugotavljajo, da so bolniki s kroničnimi stanji deležni dobre strokovne oskrbe specialistov. Vendar pa njihove storitve niso povezane in so zato manj učinkovite, kar je pokazal večletni pilotni projekt, ki so ga izvedli v bolnišnici. Pomembno je, da so vključeni strokovni delavci z vseh ravni zdravstva, pa tudi službe iz lokalnega okolja, kot so socialni delavci, razna združenja bolnikov, Hospic.

Včeraj se je v Zagradu v občini Radeče zaradi velikih temperaturnih razlik v teh dneh zgodilo več skalnih podorov. Na srečo poškodovanih ni bilo, so jo pa slabše odnesli nekateri objekti. Teren še vedno ni varen, zato je bila aktivirana civilna zaščita, da se ga pregleda in zaščiti. Po strokovnem pregledu pobočja, je geolog podal mnenje, da intervencijsko zadeve ni mogoče sanirati. Tako so gasilci le preprečili nadaljnji podor manjših skal in zaprli tamkajšnjo peš pot proti Kumu.

Olimpijec Primož Kobe bo v nedeljo na maratonu v italijanski Sieni lovil normo za uvrstitev na poletno olimpijado v Tokiu. Devetintridesetletni Kobe, ki je že nastopil na OI leta 2012 v Londonu, je odkrito napovedal, da je njegov cilj, da se drugič uvrsti med olimpijce. Na letališču v Sieni, kjer bo proga, bo nastopilo okrog 100 maratoncev, precej jih bo lovilo olimpijske norme, ker je tekma temu namenjena, zato je, dodaja Kobe, vesel, da je sploh dobil priložnost teči v močni konkurenci.

Osrednja informativna oddaja, 9.4.2021

Krka ob enih