sophie, vibrator Svet24.si

Mladi mamici se je vibrator zataknil v zadnjici

matej periš Svet24.si

Analiza DNK potrdila očetove besede: "Matej je ...

zelenski jansa tw Necenzurirano

Janševo orožarsko darilo Ukrajini

tonin jansa bobo2 Reporter.si

Tonin je že pred tednom dni vedel, kakšno past ...

slovenija Ekipa24.si

Posnetek iz slačilnice v javnosti! Slovenke ...

Anela Šabanagić Odkrito.si

Srčna izbranka Lada Bizovičarja pokazala, kako ...

doncic pivo Ekipa24.si

Dončić pil pivo na dan tekme z Warriorsi? ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih – V občini Trebnje dajejo velik poudarek na vodooskrbi

Piše: Radio Krka/MP

Čas objave:
10.02.2021 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
Včeraj so opravili 44.504 hitre in PCR teste na okužbo z novim koronavirusom, kar je največ v enem dnevu doslej, pri tem pa potrdili skupaj 1439 okužb. V bolnišnicah se je včeraj zdravilo 864 covidnih bolnikov, umrlo pa je 13 oseb s covidom-19.

V državi je sedemdnevno povprečje okužb padlo pod 1000, kar je eden od pogojev za prehod iz rdeče v oranžno fazo. Tudi število hospitaliziranih ostaja pod 1000. O morebitnem dodatnem sproščanju ukrepov bo vlada odločala danes popoldan. V oranžni fazi sta med drugim predvidena vrnitev v šole za vse osnovnošolce in zaključne letnike srednjih šol ter odprtje občinskih meja.

KRKA DOMA:
V občini Trebnje dajejo velik poudarek na vodooskrbi. V naselju Lisec so trenutno brez ustrezne pitne vode, najbližji vodovod pa je oddaljen 2 kilometra. Iskanje vode je tako najboljša rešitev. Projekt bo stal 53.000 EUR zajema pa raziskovalno vrtino, izvedbo in tudi analizo rezultatov. Vrtina se bo izvedla do globine 200 metrov.

Občina Kočevje in družba CGP sta podpisali dobrih 7,6 milijona evrov vredno pogodbo za izgradnjo 16-oddelčnega vrtca, ki bo lahko sprejel nekaj več kot 300 otrok. Celotna naložba bo stala 8,2 milijona evrov in gre za največjo naložbo z lastnimi sredstvi v zgodovini občine. Novi vrtec bo zagotovil sodobne funkcionalne prostore, hkrati pa predstavlja atraktivno arhitekturno rešitev v središču mesta in učinkovito rabo energije, saj bo objekt nič-energijski, gradnjo nameravajo končati julija prihodnje leto.

Krajevni organizaciji RK Center in Gotna vas vabita vse svoje krajane na krvodajalsko akcijo, ki bo v ponedeljek, 15. februarja, na Centru za transfuzijsko dejavnost Novo mesto, v Splošni bolnišnici Novo mesto, in sicer med 7. in 11. uro. Prav tako v ponedeljek na krvodajalsko akcijo vabijo tudi v Črnomlju, ta bo med 7. in 13. uro v Osnovni šoli Mirana Jarca.

Osrednja informativna oddaja, 10.2.2021

Krka ob enih