princ filip Svet24.si

To je edina slaba stvar, ki jo je imel o kraljici ...

Kaitlin Higgins Svet24.si

10-letnemu sinu poskušala odrezati jezik, preden ...

uefa ceferin Reporter.si

Novi obrazi: Čeferin bi najbolj prepričal ...

koper, lokal, terasa Svet24.si

Tudi pitje kave v lokalu ni več preprosto. To je ...

neonacisti, protesti Necenzurirano

Sova na sledi neonacistom med "rumenimi jopiči"

1350px-James_Webb_Space_Telescope_2009_top Odkrito.si

S "super" teleskopom bomo morda že v petih letih ...

kaja-casar, sanjski-moški, resničnostni-šov Njena.si

Sanjska Kaja: 'Nič ni bilo zrežirano …'

KRKA OB ENIH

AVDIO: Krka ob enih - Srednja šola za gostinstvo in turizem predstavila iskane in atraktivne poklice

Piše: R.K.

Čas objave:
04.03.2021 13:00

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Vanja Movrin.

Včeraj so ov 5.822 PCR testih potrdili 1.019 okužb z novim koronavirusom, umrli so štirje bolniki. Na današnji tiskovni konferenci je ministrica za izobraževanje, znanost in šport Simona Kustec povedala, da se v šole vračajo dijaki in se bodo izobraževali po modelu C, v osnovnih šolah pa ni sprememb načina pouka.

Najboljše kolesarje ta konec tedna čaka nadaljevanje svetovne serije. V soboto bo na sporedu dirka Strade Bianche v okolici Siene, v nedeljo pa se bo začela prestižna dirka proti soncu, Pariz - Nica. Na njej bo sezono začel slovenski as Primož Roglič, medtem ko bo Tadej Pogačar v soboto lovil zmago na makadamskih cestah po Toskani.

S parkirišča nekdanjega podjetja Novoles v Straži pri Novem mestu je včeraj zjutraj proti Hrvaški odpeljal humanitarni konvoj devetih tovornjakov s polpriklopnikom s podarjenim gradbenim žaganim lesom in polizdelkov. 

V sodelovanju z Enoto Kariernega centra za mlade Razvojno izobraževalnega centra Novo mesto je Srednja šola za gostinstvo in turizem pripravila zanimive predstavitve poklicev, ki jih lahko opišemo z besedama iskani in atraktivni. To so kuharstvo, strežba in turizem.

Občina Krško je v teh dneh objavila javni razpis za sofinanciranje sterilizacij in kastracij lastniških psov in mačk za letošnje leto. Na voljo je skupno osem tisoč evrov, sofinanciranje na posamezno žival pa znaša 30 evrov bruto cene storitve na mačko in 50 evrov bruto za psa za sterilizacije ali kastracije opravljene od 1. januarja dalje do porabe sredstev. Razpisni obrazec je na voljo na vložišču ali na spletni strani občine. 

Osrednja informativna oddaja, 4.3.2021