bula Svet24.si

Mucek rabi novo utico, še raje pa svojo družino

astro Svet24.si

Horoskop za soboto, 28. januarja

2023-01-27 13.43.36 Necenzurirano

V posmeh državi: Snežičevi plakati pred vrati ...

borut pahor pisarna pl Reporter.si

Poglejte, koliko nadomestila bo prejemal Borut ...

doncic Ekipa24.si

Trener Dallasa je razkril, kakšno je Dončićevo ...

poroka-1 Njena.si

Takšnih šokantnih zasukov niso pričakovali niti...

cristiano ronaldo al nassr pm Ekipa24.si

Za to mu plačajo 200 milijonov? Noro, kakšno ...

KRKA OB ENIH

AVDIO: Krka ob enih - Srednja šola za gostinstvo in turizem predstavila iskane in atraktivne poklice

Piše: R.K.

Čas objave:
04.03.2021 13:00

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Vanja Movrin.

Včeraj so ov 5.822 PCR testih potrdili 1.019 okužb z novim koronavirusom, umrli so štirje bolniki. Na današnji tiskovni konferenci je ministrica za izobraževanje, znanost in šport Simona Kustec povedala, da se v šole vračajo dijaki in se bodo izobraževali po modelu C, v osnovnih šolah pa ni sprememb načina pouka.

Najboljše kolesarje ta konec tedna čaka nadaljevanje svetovne serije. V soboto bo na sporedu dirka Strade Bianche v okolici Siene, v nedeljo pa se bo začela prestižna dirka proti soncu, Pariz - Nica. Na njej bo sezono začel slovenski as Primož Roglič, medtem ko bo Tadej Pogačar v soboto lovil zmago na makadamskih cestah po Toskani.

S parkirišča nekdanjega podjetja Novoles v Straži pri Novem mestu je včeraj zjutraj proti Hrvaški odpeljal humanitarni konvoj devetih tovornjakov s polpriklopnikom s podarjenim gradbenim žaganim lesom in polizdelkov. 

V sodelovanju z Enoto Kariernega centra za mlade Razvojno izobraževalnega centra Novo mesto je Srednja šola za gostinstvo in turizem pripravila zanimive predstavitve poklicev, ki jih lahko opišemo z besedama iskani in atraktivni. To so kuharstvo, strežba in turizem.

Občina Krško je v teh dneh objavila javni razpis za sofinanciranje sterilizacij in kastracij lastniških psov in mačk za letošnje leto. Na voljo je skupno osem tisoč evrov, sofinanciranje na posamezno žival pa znaša 30 evrov bruto cene storitve na mačko in 50 evrov bruto za psa za sterilizacije ali kastracije opravljene od 1. januarja dalje do porabe sredstev. Razpisni obrazec je na voljo na vložišču ali na spletni strani občine. 

Osrednja informativna oddaja, 4.3.2021