Tony Cetinski - Krik (Deliverable V-T1-T-SG)4490 Svet24.si

Priljubljeni pevec razkril, kako je včasih ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

marjetka-voglar-in-rudi-mlakar, poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Rudi premagal vse ovire in zanetil ljubezen

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - V Posavju o aktualnih in prihodnjih projektih

Piše: M.K.

Čas objave:
18.06.2020 13:05

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI: V sredo je bilo v Sloveniji potrjenih osem okužb z novim koronavirusom, je na novinarski konferenci potrdil minister za zdravje Tomaž Gantar. Skupno so tako doslej potrdili 1511 okužb z novim koronavirusom, 109 bolnikov s covidom-19 je umrlo.

Srečanje med predstavniki vlade in sindikatov javnega sektorja, prvo po epidemiji covida-19, je včeraj minilo predvsem v znamenju razprave o izplačilu dodatkov za delo v epidemiji. Sindikati so opozorili na težave in nepravilnosti, ki jih opažajo v praksi. Zdaj naj bi vladna stran njihove pripombe in opozorila preučila, spet naj bi se srečali 1. julija. 

Izstrelitev rakete Vega s slovenskima satelitoma Nemo HD in Trisat z izstrelišča v Francoski Gvajani, ki je bila predvidena za jutri zjutraj po srednjeevropskem času, so zaradi neugodnih vremenskih razmer preložili najmanj do nedelje. To je že tretja preložitev izstrelitve. 

Danes je povečan promet vojaških vozil ter preletov letal in helikopterjev na širšem območju Slovenije. Premik vozil Slovenske vojske iz Cerkelj ob Krki nazaj v matične enote je načrtovan jutri, med 15. in 19. uro. Na območju letališča v Cerkljah ob Krki bodo jutri, med 12.10 in 12.30 ob koncu vaje Preskok sodelujoča slovenska in zavezniška vojaška letala in helikopterji občasno izvajali nizke prelete.

KRKA DOMA : Minister za razvoj, strateške projekte in kohezijo Zvonko Černač se je včeraj srečal z župani posavskih občin. Govorili so tudi o pripravah na novo obdobje 2021-2027. Na srečanju z župani občin Brežice, Bistrica ob Sotli, Krško, Kostanjevica na Krki, Radeče in Sevnica je poudaril, da je treba izvajanje evropske kohezijske politike narediti čimbolj operativno, tudi zaradi dodatnih sredstev, ki jih za okrevanje po krizi zaradi pandemije predvideva Evropska komisija. Černač je poudaril, da so dodatna evropska sredstva 2,6 milijarde evrov za okrevanje po koronski krizi nova priložnost, vendar tudi velika odgovornost.

Na kmetiji Zupančič ob izviru Jelševniščice pri Črnomlju, ki je znan kot eno od treh do zdaj odkritih belokranjskih nahajališč črne človeške ribice, so včeraj predstavili novonastali infocenter. Opozorili so, da je črna človeška ribica med najbolj ogroženimi vretenčarji na planetu. Biolog novomeške enote Zavoda za varstvo narave Andrej Hudoklin je ocenil, da sta v Beli krajini zaradi onesnaženosti podzemnih voda ogroženi tako bela kot krajevno posebna črna človeška ribica, ki na tem kraškem območju sobivata. Tega se zavedajo tudi na črnomaljski občini. Kot je dejal župan Andrej Kavšek, bi k rešitvi tega problema bistveno prispevala ureditev okoliške kanalizacije. Gre sicer za velik in zahteven projekt, pri čemer pa občina, ki ga sama ne bi zmogla, računa na državno denarno podporo.

Akademski slikar Robert Lozar, sicer tudi član Društva likovnih umetnikov Dolenjske in Zveze društev slovenskih likovnih umetnikov je v začetku tega meseca v krški galeriji odprl razstavo z naslovom Praznine in črvine. Robert Lozar Živi in dela na Butoraju, v Beli krajini, svoja dela pa razstavlja na številnih samostojnih in skupinskih razstavah doma in v tujini. Lozarjeva razstava Praznine in črvine je v nekdanjem sakralnem baročnem prostoru Galerije Krško na ogled do 5. julija. 

Več v oddaji "Krka ob enih"

Krka ob enih, 18.06.2020

Informativna oddaja Radia Krka ob 13.uri