Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - V Programu Svit so najboljši Mirnopečani

Piše: M.K.

Čas objave:
13.08.2020 13:03

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI: V Sloveniji je bilo včeraj opravljenih 856 testov na okužbo z novim koronavirusom, pozitivnih jih je bilo 29. Včeraj ni umrl noben okužen bolnik, hospitaliziranih je bilo 19 oseb, dve osebi sta potrebovali intenzivno zdravljenje. Največ okuženih je med mlajšimi, po 11 jih je v starostnih skupinah med 15 in 24 let in med 25 in 34 let. Trenutno je v Sloveniji 193 aktivno okuženih oseb. Po dve novi okužbi so potrdili tudi v občinah Ribnica in Črnomelj. Po eno novo okužbo pa imajo med drugim v občinah Ivančna Gorica in Kostanjevica na Krki.

Policiste so sinoči obvestili, da je 44-letna ženska z območja Grosuplja dobila hude opekline. Poškodovano je na dvorišču našel njen sin, odpeljali so jo v bolnišnico, njeno življenje je ogroženo. Kako se je ženska poškodovala, zaenkrat še ni znano, so danes sporočili z ljubljanske policijske uprave. Kot so še pojasnili na policijski upravi, prav tako niso znane druge okoliščine dogodka. Policisti nadaljujejo z ogledom kraja in zbiranjem obvestil. Na širšem območju Grosuplja policisti tudi iščejo pogrešano osebo, ki je sicer partner poškodovane ženske.

KRKA DOMA: Presejalni program SVIT še vedno premalo izkoristimo. V Sloveniji namreč vsako leto za rakom debelega črevesa in danke zboli 1400 ljudi, več kot polovica jih umre. V program SVIT so vključeni moški in ženske v starosti od 50 do 74 let in omogoča, da je bolezen odkrita dovolj zgodaj.

Na Otočcu so se te dni začela zemeljska gradbena dela za omrežje RUNE, ki bodo prebivalcem naselij v delih Mestne občine Novo mesto, Šentjerneja, Kostanjevice na Krki, Straže, Škocjana in Šmarjeških Toplic omogočile boljšo povezavo z internetom. Direktor podjetja RUNE Goran Živec je ob tem povedal, da ta komunikacijska infrastruktura zagotavlja 300 krat večjo zmogljivost od tega, kar danes predstavlja infrastruktura nove generacije.

V Velikih Poljanah, v občini Ribnica, so policisti obravnavali drzno tatvino. Storilci so se predstavili kot delavci elektro podjetja in tako zvabili oškodovanca iz hiše, medtem pa oropali hišo. Kot so pojasnili na novomeški policijski upravi, so se neznanci tokrat predstavili kot delavci elektro podjetja, ki si zaradi menjave električnega voda ogledujejo teren. Eden izmed storilcev je oškodovanca in oškodovanko zvabil iz stanovanjske hiše na bližnji travnik. Medtem so v odklenjeno hišo vstopili drugi storilci, pregledali so prostore in vzeli več kosov nakita in dokumente. Oškodovanca sta šele po odhodu storilcev ugotovila, da sta bila žrtev kaznivega dejanja. Žrtve so predvsem starejši, tatvine pa so bolj pogoste v dopoldanskem času, opozarjajo policisti. Tudi če hišo zapustijo le za kratek čas ali ob delu na bližnjem vrtu, naj vrata zaklepajo in imajo ključ pri sebi. Priporočajo pa še, da naj bodo ob pojavu sumljivih oseb pozorni na njihov izgled. Zapišejo naj si registrsko številko vozila in o tem takoj obvestijo policijo na številko 113.

VREME ZA REGIJO
Dežurna vremenoslovka z Agencije za okolje Katja Kozjek

Več v oddaji Krka ob enih 

Krka ob enih, 13.08.2020

Informativna oddaja Radia Krka ob 13.uri