ris, slovenija Svet24.si

Video: Gozdar v slovenski divjini naletel na nekaj...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih – V romskem naselju do vode kar po svoje

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
17.07.2020 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" je bila danes z vami Renata Mikec.

SVET NA KRKI: V Sloveniji so včeraj potrdili 19 novih primerov okužbe z novim koronavirusom. Bolnišnično zdravljenje je potrebovalo 19 bolnikov, eden izmed njih je bil na intenzivni terapiji. So pa enega od hospitaliziranih odpustili v domačo nego. V Sloveniji je bilo doslej potrjenih 1916 okužb z novim koronavirusom, število umrlih pa ostaja pri 111.

Letošnjega Mednarodnega sejma obrti in podjetnosti v Celju ne bo. Razlog – koronavirus.

Švedski proizvajalec avtomobilov Volvo Cars je v servisne delavnice vpoklical okoli 367.000 vozil, letnikov med 2012 in 2016, saj je treba popraviti hlajenje motorja.

KRKA DOMA: V nelegalnem romskem naselju v Goriči vasi so Romi našli svojo rešitev, kako do vode, ki jim jo je pred tem želela zagotoviti občina prek občinskega štaba za civilno zaščito, a so jo odklonili. Romi v Goriči vasi in Otavicah so pred dnevi prerezali glavno transportno cev iz sistema Soriko in se improvizirano priključili na vodo. V Otavicah so za svojo cev izkopali luknjo pod železniško progo in nato še 200 metrov dolg jarek za cevi do glavnega voda za to naselje. V Nemški vasi so cev za Goričo vas položili kar po travi, vodo pa so uporabljali skoraj vsi, je povedal direktor Hydrovoda Anton Gašparac.

Na novomeškem Bregu so ob 121. rojstnem dnevu novomeškega slikarja Božidarja Jakca včeraj pripravili slovesnost ob vnovičnem odkritju spominske plošče, s tem pa so se spomnili tudi 100-te obletnice novomeške pomladi, ki jo je soustvarjal mladi Jakac. Ploščo je solastnik rojstne hiše slovitega Jakca Ljubo Murn ob prenovi hiše odstranil in jo k sreči shranil, zdaj pa so jo restavrirano postavili na njeno staro mesto. Plošča v spomin Božidarju Jakcuje bila na njegovi rojstni hiši prvič postavljena 16. julija 1999, ob 100. obletnici njegovega rojstva.

Najvišje priznanje občine Dolenjske Toplice je šlo v roke Alojzu Puhanu, ki se že več kot 50 let aktivno vključuje v življenje prej krajevne skupnosti in zdaj občine. Nikogar ne izključuje, zna vsakomur prisluhniti, zato vseskozi uživa ugled – ne le med občani ampak tudi širše, so zapisali v obrazložitvi nagrade. Zlati plaketi občine pa sta ob 20-letnici delovanja prejela Kulturno umetniško društvo Dolenjske Toplice in Športno društvo Podhosta. Svetniki so ob tem potrdili tudi višje cene programov vrtca. Položnice bodo tako od prvega septembra v povprečju dražje za 2 evra 10 centov.

Podrobneje o vsem v oddaji »Krka ob enih«.

Krka ob enih, 17.07.2020

Osrednja informativna oddaja