900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih – V Šentrupertu v novo leto optimistično in brez tekočih zapadlih obveznosti

Piše: Radio Krka

Čas objave:
28.12.2020 13:03

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
Včeraj so opravili 1976 testov in potrdili 517 okužb z novim koronavirusom, delež pozitivnih testov tako znaša 26,2 odstotka, 30 l.judi je umrlo.

Dela vlade podpira manj kot tretjina anketirancev, kar je nova rekordno nizka podpora, kaže javnomnenjska raziskava, ki jo je agencija Mediana opravila za POP TV. Med strankami najvišjo podporo ohranja največja vladna stranka SDS, najbolj pa je narasel delež neopredeljenih, saj skoraj četrtina vprašanih ne ve, katero stranko bi volili.

KRKA DOMA:
Občinski svet Občine Šentrupert je potrdil proračun za prihodnje leto, ki predvideva 3,59 milijona evrov prihodkov in 4,54 milijona evrov odhodkov, od tega za investicije 2,55 milijona evrov. Kot je ob tem povedal župan Andrej Martin Kostelec, v novo leto stopajo optimistično in brez tekočih zapadlih obveznosti.
Osrednje naložbe prihodnjega leta so dokončanje del v obrtni coni pod Farovškim hribom, skupaj z DRSI pa krožišči v Slovenski vasi in Prelesju, pripravljajo projektno dokumentacijo za južno in nadaljevanje del na severni obvoznici, da bi razbremenili središče kraja. V proračunu za prihodnje leto pa je zagotovljen tudi denar za delovanje javnih zavodov, organizacij in društev.

Iz kabineta župana občine Črnomelj so sporočili, da so se z Ministrstvom za zdravje uskladili in organizirali brezplačno hitro testiranje tudi v Črnomlju, ki poteka danes, prav tako bo tudi še jutri. Prav tako poteka oba dneva cepljenje, še danes do 17-ih in jutri od 9. do 17. ure. Testiranje je v Zdravstvenem domu, vhod pa je urejen iz novega parkirišča. Občina Podčetrtek pa v sodelovanju z Zdravstvenim domom Sevnica organizira množično testiranje s hitrimi antigenskimi testi jutri, 29. 12., v Večnamenski športni dvorani v Podčetrtku med 9. in 17. uro.


Močan potres z magnitudo 5,2, ki je imel žarišče jugovzhodno od Zagreba in so ga čutili tudi po Sloveniji, ni vplival na delovanje Nuklearne elektrarne Krško. Elektrarna deluje s polno močjo, prebivalci Krškega in okolice pa so čutili tresenje tal.

Osrednja informativna oddaja, 28.12.2020

Krka ob enih