mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih – V Sloveniji že tretja žrtev covida-19

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
23.03.2020 13:06

V informativni oddaji "Krka ob enih" je bila danes z vami Renata Mikec.

SVET NA KRKI:  Umrl je še tretji bolnik, okužen s koronavirusom. 67-letni moški, ki je bil v našo največjo bolnišnico pripeljan od doma, naj ne bi umrl neposredno zaradi okužbe, ampak je imel več pridruženih bolezni in v preteklosti zdravstvene zaplete. Tako kot prejšnji dve žrtvi, stari okoli 90 let.

Da bi bili varni pred covidom-19, bi ga moralo preboleti 60% državljanov, meni virologinja in specialistka medicinske mikrobilogije z Inštituta za mikrobiologijo in imunologijo dr. Tatjana Avšič-Županc .

V Zagrebu je bilo skoraj 40 popotresnih sunkov, med katerimi jih je bilo nekaj z magnitudo med 3 in 5. V včerajšnjem potresu je bilo 27 poškodovanih, med njimi 18 huje, 12 so jih oskrbeli v bolnišnicah.

KRKA DOMA:  Tudi druga smrtna žrtev je bila iz Metliškega doma starejših. To je 90-letna ženska, ki je imela več pridruženih bolezni. Sicer pa so prve okužbe potrdili tudi na območju občine Sevnica.

Na Dolenjskem in v Beli krajini je skupaj zaposlenih 650 delavcev, ki na delo dnevno prihajajo s Hrvaške.Direktor novomeške Gospodarske zbornice Dolenjske in Bele krajine Tomaž Kordiš je povedal, da skušajo podjetja, ki niso začasno zaustavila proizvodnje, ob odsotnosti delavcev s Hrvaške z organizacijskimi ukrepi zagotavljati varno proizvodnjo, zagotoviti tekoče delo in izpolniti zahteve ter naročila svojih naročnikov oz. kupcev. Gre sicer za skupaj 633 zaposlenih in 17 samozaposlenih delavcev s Hrvaške. 

V Novem mestu pa bo, ko bodo razmere dopuščale oz. ko bo prenehala grožnja epidemije, vnovič zaživel sistem izposoje koles GoNm. Lani so ga razširili na 15 postaj, razpršenih po večjem delu mesta. Uporabnikom bo na voljo 75 koles, 30 navadnih in 45 na električni pogon. Novost bo uvedba turističnega paketa in možnost celoletnega delovanja sistema.

Podrobneje o vsem v oddaji »Krka ob enih«.

Krka ob enih, 23.03.2020

Informativna oddaja Radia Krka