pahor milanovic ljudevit gaj bobo Svet24.si

Ukrajinci svarijo, da bo Hrvaška blokirala vstop ...

Matej Periš Svet24.si

Oče pogrešanega 27-letnika: "Matej je svojo ...

zelenski jansa tw Necenzurirano

Janševo orožarsko darilo Ukrajini

tonin jansa bobo2 Reporter.si

Tonin je že pred tednom dni vedel, kakšno past ...

kuljak 1 Ekipa24.si

Se ga spomnite? Ruski telovadec, ki je provociral ...

sandi-hribernik Njena.si

Poroka na prvi pogled: Sandi o kritikah, ki jih je...

nogomet otroci Ekipa24.si

Joj?! Predsednik vlade se je osmešil pri nogometu...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih – V Stratusu začasno prva triada črnomaljskih osnovnošolcev

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
01.09.2020 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" je bila danes z vami Renata Mikec.

SVET NA KRKI: Za 190.990 učencev in 73.900 dijakov se je danes začelo novo šolsko leto, v katerem bodo morali vsaj nekaj časa upoštevati priporočila za omejevanje širjenja koronavirusa. Posebna pozornost je bila namenjena 21.366-tim prvošolcem. Ob šolskih poteh so danes in tako bo tudi v prihodnjih dneh, za varnost skrbeli policisti in prostovoljci. Ministrica v poslanici šolarjem izpostavila predvsem zaupanje.

Splošna bolnišnica Brežice ima z današnjim dnem odprt nov vhod za bolnike, ki prihajajo na pregled v specialistične ambulante ter na radiološke in laboratorijske preiskave. Urejen je preko vhodnega podesta v stavbi D s Černelčeve ceste, namenjen pa je tudi pacientom, ki se želijo osebno naročiti na posamezno preiskavo z napotnico.

KRKA DOMA:  Začelo se je novo šolsko leto, na ceste so se spet vrnili tudi otroci. Večji del lanskega šolskega leta je bil zaradi epidemije precej drugačen, večina učencev in dijakov ni bila v šoli od sredine marca, zato je pazljivost in pozornost v prometu še toliko pomembnejša, pravi policist Marko Škedelj s Policijske uprave Novo mesto.

Prva triada učencev osnovne šole Loka Črnomelj je začela pouk v poslovni hiši Stratus. Organizacija dela v novem šolskem letu je bila zelo zahtevna, je povedala ravnateljica Damjana Vraničar. Stari del šole je namreč predviden za rušenje.

Na stadionu Portoval v Novem mestu bo jutri 31. atletski miting »Novo mesto 2020«. Že tradicionalno ga organizira novomeški Atletski klub Krka. Tudi letošnji, ki se bo začel ob 16.uri, sodi v sklop prireditev Mednarodne atletske lige, posvečenih 100-letnici atletike, pod okriljem tekmovanja pa bo tudi miting mladih za Kategorijo pionirjev. In kdo bodo letošnja največja imen mednarodnega atletskega mitinga v Novem mestu?

Podrobneje o vsem v oddaji »Krka ob enih«.

Krka ob enih, 01.09.2020

Osrednja informativna oddaja