gensko spremenejena semena, NGT, gnojenje, škropljenje, kmetijstvo Svet24.si

Multinacionalke meljejo vrtičkarje in domača ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih – V Straži več denarja za področje zaščite in reševanj

Piše: Radio Krka

Čas objave:
27.01.2021 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
Včeraj je bilo opravljenih 5418 PCR-testov, ki so potrdili 1430 okužb. S 10.528 hitrimi testi so epidemiologi odkrili še 420 primerov. Skupno je bilo tako potrjenih 1850 okužb.

Vlada se bo na današnji seji na Brdu pri Kranju seznanila z aktualnimi epidemiološkimi razmerami in odločala o morebitnih spremembah ukrepov. Te bodo odvisne tudi od analize Nacionalnega laboratorija za zdravje, okolje in hrano o razširjenosti angleške različice novega koronavirusa, ki bo znana danes.

AstraZeneca se brani pred očitki v zvezi z napovedanimi zamudami pri dobavi cepiva. Kot zatrjujejo, delajo noč in dan, da bi odpravili zastoje v proizvodnji, in ostro zanikajo, da bi cepivo, namenjeno Evropejcem, prodajali drugam za višjo ceno.

KRKA DOMA:
V Občini Straža se zavedajo, da je varnost in zdravje ljudi na prvem mestu, zato so v letošnjem občinskem proračunu za področje zaščite in reševanja podvojili načrtovana sredstva. Za potrebe opremljanja pripadnikov Civilne zaščite in pripadajočih intervencijskih služb bodo namenili 40.000 eurov. Letos načrtujejo še nakup osmih naprav za oživljanje ob srčnem zastoju, ki jih bodo postavili v vsaki vasi oziroma naselju. Nabaviti želijo tudi opremo za dezinfekcijo prostorov, poleg tega planirajo nakup delovnih oblek za člane štaba ter ostalih pripadnikov Civilne zaščite, nahrbtnikov, opremo za reševanje izpod ruševin in ostalo zaščitno opremo.


Občina Kočevje in tamkajšnje komunalno podjetje sta septembra lani zagnala projekt zbiranja odpadnega olja Ena kapljica lahko reši svet - na različnih mestih po občini so namestili 20 zbiralnikov odpadnega olja, do pomladi jih bodo namestili še 17. Pomembno pri tem je, da se v te zbiralnike odlaga le čisto in precejeno odpadno rastlinsko jedilno olje - v zbiralnik ne sodijo motorna in sintetična olja, trde maščobe, drobtine, ocvirki in ostanki mesa ali zelenjave.

Gradnja novega vrtca v Artičah poteka po načrtu. Gradbena dela bodo zaključena v pogodben roku do 30. oktobra, nato bo sledilo opremljanje vrtca in selitev otrok v nove prostore, ta je predvidena v prvih mesecih prihodnjega leta. Nov 5-oddelčni vrtec, gradnja se je začela junija, se gradi kot samostojni prizidek južno od obstoječega šolskega kompleksa in bo tlorisno razgiban objekt z igralnicami v pritličju. Poleg gradnje novega vrtca je pri OŠ Artiče potekalo tudi urejanje kotlovnice za celoten šolski kompleks in celovita energetska obnova telovadnice, ki je končana.

Osrednja informativna oddaja, 27.1.2021

Krka ob enih