zda vesna_vuk_godina - foto Simen Svet24.si

Antropologinja Vesna V. Godina: Nekoč je bil ...

marko-bandelli Svet24.si

Marko Bandelli o Janši kot skrajnem desničarju ...

medved Svet24.si

Na območju Postojne medvedka poškodovala ...

janez jansa pl4 Reporter.si

Janša kuha žabe: nihče od politikov ne sme ...

dražgoše Necenzurirano

Resnica o Dražgoški bitki #kolumna

kate-moss Odkrito.si

Slavila 48 let, vso pozornost pa je ukradla njena ...

lampic Ekipa24.si

Poleti gola, zdaj pa v takšni OPRAVI!!! Vroča ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Velika čistilna akcija Očistimo sosesko

Piše: M.K.

Čas objave:
22.03.2019 13:05

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI: Danes obeležujemo svetovni dan voda, letos pod sloganom Voda za vse - ne prezrimo nikogar. V slovenskih komunalnih podjetjih tudi pripravili pobudo Voda iz pipe, katere cilj je, da bi pitje vode iz pipe postalo vsakodnevna praksa.

Slovenska nogometna reprezentanca je na uvodni tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2020 v Haifi igrala neodločeno 1:1 (0:0) proti Izraelu. Slovence naslednja tekma čaka v nedeljo ob 20.45 v Stožicah proti Severni Makedoniji.

KRKA DOMA:  V krajevnih skupnostih Mestne občine Novo mesto bo jutri, v soboto, 23. marca, tradicionalna čistilna akcija Očistimo sosesko. Udeležila se je bo večina novomeških krajevnih skupnosti z namenom, da tudi letos poskrbijo za urejeno sosesko, parke in sprehajalne poti, občani pa s skupnimi močmi in druženjem pripomorejo k urejeni okolici. Zainteresirani občani, ki jim je mar za čisto in urejeno okolje, se bodo zbrali  v soboto, ob 9. uri  na Drski, pri Čolnarni in na ostalih lokacijah po Novem mestu. 

Za dolgo pričakovano cesto Hrastnik-Zidani Most in spremljajočo deviacijo ceste Rimske Toplice-Zidani Most-Radeče, ki bosta zagotovili varno povezavo osrednje Slovenije s Posavjem, trenutno poteka izdelava projektne dokumentacije. Kot so povedali na Direkciji RS za infrastrukturo, bo po odkupu potrebnih zemljišč in objektov sledila pridobitev gradbenega dovoljenja za omenjeno cesto, ki jo bo gradili etapno. Projekt je ocenjen na 120 milijonov evrov.

Paviljon Čebelji svet, s katerim je Slovenija promovirala projekt razglasitve svetovnega dneva čebel, je ta teden tudi uradno v trajno postavitev dobil Muzej Lojzeta Slaka in Toneta Pavčka v Mirni Peči. Paviljon sestavlja kupola iz šesterokotnih elementov, ki predstavljajo čebelje satnice, dolg je šest metrov in visok okoli 3 metre, v njem pa je s pomočjo virtualnih očal omogočen ogled filmov iz čebeljega sveta. V muzeju so mu dodali čebelarsko opremo in ga razstavili v prvem nadstropju muzeja. Obiskovalci si ga lahko ogledajo brezplačno.

Krka ob enih, 22.03.2019

Informativna oddaja Radia Krka ob 13. uri