lažni pravoslavni duhovnik Svet24.si

VIDEO: Škandal v Srbiji, izdajal se je za ...

ENERGIJE Dobra karma

Za optimalno delovanje: energijska napoved od 13. ...

horoskop_astrologija Svet24.si

Horoskop za petek, 13. decembra

Konji, kraj, janez sabolek - sabla Svet24.si

Inšpekcija obupala nad konji – menda zato, ker ...

boginja Dobra karma

Petek 13. in njegovih 13 starodavnih keltskih ...

Tanja Balabanič Njena.si

Kmalu bo eno leto odkar ni samska

lucija Njena.si

Kaj se je po snemanju zgodilo med Lucijo in ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Vikend v znamenju tradicionalne Topliške noči

Piše: Radio Krka

Čas objave:
19.07.2019 13:00

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI: Centri za socialno delo po novem uporabljajo nov informacijski sistem Krpan, ki je enoten za vse. Sčasoma pa naj bi ga imeli v vseh javnih zavodih.


Podatki o temperaturah za letošnji junij, ki so jih objavili ameriški strokovnjaki za podnebje, so potrdili, da je bil mesec junij globalno najbolj vroč, odkar so pred 140 leti začeli beležiti podatke o temperaturah po svetu.


Kmetijska ministrica Aleksandra Pivec je včeraj obiskala Bloke, kjer se je srečala z županoma člani lovskih družin in kmeti, ki jih pestijo napadi zveri, predvsem volkov. Razmere je opisala kot izredne.


KRKA DOMA: V Dolenjskih Toplicah tudi letos za svoj že 21. občinski praznik ponujajo pester in bogat program. Tradicionalno vabijo tudi na Topliško noč in sicer danes in jutri. V nedeljo bo slavnostna seja, na kateri bodo podelili grb občine, dvotedensko dogajanje pa bodo sklenili prihodnjo nedeljo z ribiškim piknikom.


Na zadnji pred počitniški seji so novomeški svetniki med drugim govorili tudi o načrtih za ureditev krožišča, ki ga poznamo z imenom »pri tabletki«, ki bo postalo turbo krožišče. Med 3. in 16. avgustom bo potekala celovita prenova odseka Andrijaničeve ceste od križišča v Ločni do nadvoza pred krožiščem. 


V Kulturnem domu Krško so včeraj odprli potujočo razstavo o tujerodnih vrstah v slovenskih gozdovih. Razstava z naslovom Invazivke na poti predstavlja z več vidikov rastline, živali in glive, ki iz tujih naravnih okolij prihajajo k nam ter izpodrivajo rastlinske in živalske vrste v našem okolju. Na ogled je do 14. avgusta.

Osrednja informativna oddaja, 19.7.2019

Krka ob enih