brioni, brionka, ladja Svet24.si

FOTO: Ob močnem neurju potonila ladja Brionka

MOTORIST Svet24.si

Previdno na dvokolesnikih, prihaja najbolj nevarno...

zapor ig 2 Necenzurirano

Spi v zaporu, čez dan pomaga osumljenim pranja ...

jerca legan milan cvikl m24 Reporter.si

Ločitvena vojna za luksuzno vilo: Umazano ozadje ...

primoz roglic lev Ekipa24.si

Kakšen kralj! Rogličev sin po dirki zasenčil ...

Katjina delovna akcija Njena.si

Delovna akcija se je po snemanju nadaljevala!

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Ali Luka Dončić lahko igra na naslednji tekmi? ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih – Prihaja Dolenjski knjižni sejem

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
20.05.2019 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" je bila danes z vami Renata Mikec.

Svet na Krki:  Tokrat poročamo o tem, da dobra petina staršev zamuja pri plačilih vrtcev. Samo v novomeških zapadle obveznosti do 30 dni v povprečju znašajo okoli 500 evrov, nad 30 dni pa okoli 900 evrov.

Tudi vikend je bil spet v črno odet, saj je življenje na cesti izgubil 46-letni motorist. Sicer pa sta se minuli teden zgodili dve prometni nesreči s smrtnim izidom, v katerih sta umrla dva človeka.

Zagotovo pa bo še odmevala novica, da je moral Google prekiniti sodelovanje s Huaweijem – takšna so namreč navodila vrha ZDA, ki želi zaščititi nacionalno varnost. Uporabniki Huawei telefonov tako ne bodo imeli več dostopa niti do elektronske pošte oz. tako imenovanega Gmaila.

Krka doma: Med dogodki iz naše regije pa smo poročali o Vinski vigredi, ki so jo organizatorji spravili pod streho in na kateri so se predstavila številna društva in posamezniki, ki so z nastopi, degustacijami in razstavami spet navdušili več tisoč glavo občinstvo. Razglasili so tudi najboljše vinogradnike in novo kraljico metliške črnine Patricijo Blažič iz Črnomlja.

V Galeriji Krka v Novem mestu pa bodo drevi ob 19. uri odprli 42. Dolenjski knjižni sejem, ki bo zaključen v petek in na katerem bodo med drugim predstavili slovensko letno knjižno bero, priredili več pogovorov in srečanje najmlajših literatov.

Pustolovci vseh generacij so se prejšnji teden podali na lov za zakladom, ki ga je v sklopu Tedna vseživljenjskega učenja pripravil Center za izobraževanje in kulturo Trebnje, letos pod geslom Učenje se rima z življenje. Trebanjski CIK je bil navdušen nad izjemnim obiskom.

Podrobneje o vsem v oddaji »Krka ob enih«.

X

Krka ob enih, 20.05.2019

Krka ob enih