Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih – Virtualni dan odprtih vrat Šolskega centra Novo mesto

Piše: Radio Krka

Čas objave:
15.12.2020 13:04

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
Včeraj so ob 5634 testih potrdili 1524 koronavirusnih okužb, umrlo pa je 44 oseb s covidom-19. V bolnišnicah se je zdravilo 1284 covidnih bolnikov, intenzivno nego so potrebovali 204, iz bolnišnica pa so jih odpustili 127.

Od danes do 23. decembra bo v omejenem obsegu sproščen javni potniški promet, odpirajo se frizerski saloni, cvetličarne, avtopralnice in čistilnice. V regijah z ugodnejšo epidemiološko sliko pa bo mogoče prehajati tudi meje občine.

Komisija za preprečevanje korupcije je pri nabavah zaščitne opreme uvedla 21 preiskav suma kršitve integritete uradne osebe. Med drugim zoper ministra Zdravka Počivalška in nekdanjega uslužbenca zavoda za blagovne rezerve Ivana Galeta.

KRKA DOMA:
Srednješolsko in višješolsko izobraževanje poteka tudi v sklopu največje izobraževalne ustanove v Sloveniji - na Šolskem centru Novo mesto. Ob spoznanju, da je izbira srednje in kasneje višje šole, izbira poklica in tudi izbira okolja, v katerem učenci iz otrok in mladostnikov postanejo odrasle osebe, ena najpomembnejših odločitev v življenju, so pripravili... Dan odprtih vrat v virtualnem okolju. Obogatili ga bodo z dogodki v živo ter posnetimi in še na mnoge druge načine pripravljenimi zanimivostmi, dejavnostmi in uspehi dijakov, študentov in zaposlenih na Šolskem centru Novo mesto.

V skladu z odlokom, ki ga je izdala vlada, se z današnjim dnem tudi v Mestni občini Novo mesto vnovič izvaja javni prevoz potnikov, odprte so vse linije javnega potniškega prometa in delujejo s počitniškim delovnim časom. Hkrati se tudi ukinja brezplačna uporaba parkirišč na parkirnem prostoru ob Težki vodi pri Kandijski cesti, v parkirni hiši ob športnem kompleksu Portoval ter na parkirnem prostoru na Trdinovi ulici, kjer je od danes dalje parkiranje vnovič plačljivo.

Čebelarska zveza Slovenije je letos že desetič pripravila tradicionalni posvet ob dnevu čebelarskega turizma, na katerem so razglasili tudi rezultate natečaja za izbor čebelam najbolj prijazne občine. Med 24 sodelujočimi je odlično tretje mesto zasedla Sevnica, kjer pomen čebelarstva krepijo z različnimi aktivnostmi, med drugim skrbijo za ustrezne krajinske ureditve in zasaditve medovitih rastlin, nudijo podporo promociji izdelkov in lokalno pridelani hrani in omogočajo delovanje tržnice s stalno prisotnostjo lokalno pridelanega medu.

Košarkarji Krke so po napeti končnici izgubili v 9. krogu SKL s Heliosom v Domžalah z 61:64 in doživeli drugi zaporedni ligaški poraz. Krkaši imajo v SKL osem zmag in dva poraza, naslednjo tekmo pa bodo igrali že jutri, ko bodo gostovali pri Termah Olimia.

Osrednja informativna oddaja, 15.12.2020

Krka ob enih