lev Dobra karma

8. 8. je galaktični dogodek leta, vpliv bo trajal...

1_miha novak Svet24.si

Čuk Miha si želi veliko poroko in dojenčka, še...

pocivalsek tonin jansa pivec-pl Reporter.si

Bo najprej padla Aleksandra Pivec, nato še ...

Klemen Grošelj Svet24.si

Klemen Grošelj: »Moja vizija razvoja Slovenije ...

pivec3 Necenzurirano

Aleksandra Pivec je žrtev – same sebe #kolumna

bejrut, eksplozija, amonijev-nitrat Odkrito.si

Zakaj je eksplozija v Bejrutu bila tako ...

sara-rutar Njena.si

Zakaj Sara Rutar prekipeva od sreče?

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - V Krškem so odprli center Turn

Piše: M.K.

Čas objave:
17.06.2020 13:05

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI: Predstavniki vlade in sindikatov javnega sektorja bodo danes ob 14.uri, prvič po menjavi vlade, sedli za skupno mizo. Med temami, ki se jih bodo lotili, sta regres za letni dopust za letošnje leto ter izplačilo dodatkov zaposlenim v javnem sektorju v času epidemije koronavirusa.

V Braziliji so včeraj zabeležili rekordno število novih okužb z novim koronavirusom v enem dnevu. Potrdili so jih skoraj 35.000, je sporočilo tamkajšnje ministrstvo za zdravje. Skupaj so zabeležili več kot 923.000 primerov okužbe, s tem pa se Brazilija uvršča na drugo mesto na svetu, za ZDA.

Hrvaško je konec prejšnjega tedna obiskalo skoraj 100.000 turistov, ki so ustvarili 511.000 nočitev. Tujih gostov je bilo okoli 70.000, največ iz Nemčije in iz Slovenije. 

KRKA DOMA: Kmečka zadruga Krško je v okviru svoje kleti in Vinoteke Turn v neposredni bližini gradu Šrajbarski turn včeraj odprla Vinsko-gastronomski center Turn, s katerim sledijo zahtevam sodobnih potrošnikov in želijo svoja vrhunska vina predstaviti kot regijsko turistično znamenitost. Projekt je vreden 180 tisoč evrov. 40.000 evrov za opremo in vzpostavitev centra so si zagotovili v okviru projekta Od ribiča do graščaka. V okviru tega bodo vzpostavili dva centra za obiskovalce oz. za skupen nastop na trgu in sicer enega v Lutrovi kleti na gradu Sevnica in drugega v Kleti Krško.

V razstavišču Dolenjskega muzeja Jakčev dom v Novem mestu se je v ponedeljek začela petdnevna likovna kolonija 16. Novomeški likovni dnevi, katere se udeležuje sedem slovenskih umetnikov različnih generacij. Ustvarjena dela bodo predstavili na razstavi v Jakčevem domu. Odprli jo bodo v soboto ob 20. uri. Novi umetniški vodja omenjene kolonije in črnomaljski slikar Robert Lozar je povedal, da se razstave udeležuje sedem akademskih slikarjev, ena slikarka je tudi grafičarka. Med letošnjo kolonijo bodo v petek ob 20. uri v Jakčevem domu pripravili pogovorni večer s sodelujočimi avtorji, kolonijo in njene avtorje pa lahko obiščete do vključno petka.

Slovenski osnovnošolci so kljub oteženim razmeram v preteklih mesecih pridobivali nova znanja na daljavo iz programa Varno na kolesu. Petošolci OŠ Milana Majcna Šentjanž so odlično opravili naloge razpisa A in tako osvojili drugo mesto, ki jim je prineslo nagrado v višini 800 € in kolesarsko čelado za vse učence. Lanskoletne zmagovalce programa Varno na kolesu, OŠ Bršljin, so letos do zmage v sklopu razpisa B popeljali učenci od 5. do 9. razreda. Njihov predlog za kolesarski izlet z naslovom S kolesom pod novomeškimi krošnjami je bil letos najbolje ocenjen izmed vseh oddanih predlogov. Za odlične dosežke je šola tako osvojila denarno nagrado, 5 kolesarskih čelad in servis koles za učence in lokalno skupnost. Na Dolenjskem je odličen rezultat dosegla tudi OŠ Dolenjske Toplice, ki se je uvrstila v deseterico najboljših v sklopu razpisa A.

VREME ZA REGIJO
Dežurni prognostik z Agencije za okolje Blaž Šter napoveduje, da bo vreme še spremenljivo. 

Več v oddaji "Krka ob enih"

Krka ob enih, 17.06.2020

Informativna oddaja Radia Krka ob 13.uri