Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Vrtec Čebelica danes zaprt

Piše: M.K.

Čas objave:
26.10.2020 13:03

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI: V Sloveniji so včeraj, ob 3682 opravljenih testih, potrdili 1113 novih okužb. V bolnišnicah je 523 bolnikov s covidom-19, 82 na intenzivni negi. Umrlo je sedem ljudi.

Premier Janez Janša je napovedal, da bo zaradi širjenja okužb z novim koronavirusom po Sloveniji jutri začela veljati omejitev gibanja na občine. Omejitev bo najprej veljala sedem dni za celo državo, sproščanje pa bo potekalo postopoma, po regijah, ki bodo prve omejile epidemijo.

KRKA DOMA: Pri eni od zaposlenih v šolski kuhinji OŠ dr. Pavla Lunačka Šentrupert so potrdili okužbo z novim koronavirusom. Ena od kuharic je med vikendom opravila test, ki je bil pozitiven. Po posvetovanju z epidemiološko službo, poveljnikom civilne zaščite in glede na navodila Nacionalnega inštituta za javno zdravje smo se odločili, da bo vrtec, ker kuhinja ne deluje, danes zaprt. O tem so obvestili vse starše, ki so izkazali potrebo po nujnem varstvu. Danes je bilo sicer predvideno varstvo za 15 otrok,« je pojasnil ravnatelj Jože Tratar. Vrtec Čebelica pri šentrupertski osnovni šoli bo jutri za nujno varstvo znova odprl svoja vrata. 

V Domu starejših v Črnomlju bo stanovalcem dovoljeno prinašati pakete. Ob tem je direktorica Valerija Lekić Poljšak opozorila, da morajo biti v paketih samo nepokvarljive stvari, saj bo paket zaradi varnostnih razlogov stanovalcu dostavljen šele po 72-ih urah. Vsi predmeti morajo biti v originalni tovarniški embalaži, zapakirani v papirnato vrečko ali ovoj, označena mora biti z nalepko, na kateri sta ime in priimek stanovalca, ki mu je namenjena. Vrečko bo treba odložiti v voziček pri glavnem vhodu v dom. Pakete bodo sprejemali od danes naprej vsak ponedeljek od dveh do šestih. Paketi, ki bodo oddani v ponedeljek, bodo vročeni stanovalcem v petek po tretji uri popoldne.

Pri čakanju na vstop v banko v Kočevju se je v sredo steplo več oseb. Proti pločniku, kjer je bil pretep, pa je z vozilom zapeljal 48-letnik iz Kočevja in s tem poškodoval nekaj ljudi. Do 48-letnika je nato pristopil 23-letnik in ga skupaj s še dvema osebama pretepal do prihoda policije. Pet oseb je bilo lažje poškodovanih, 48-letnik huje. Prepir se je začel v sredo dopoldne med čakajočimi na vstop v eno od bančnih ustanov, v prepiru in nato pretepu pa je sodelovalo devet oseb, so sporočili iz Policijske uprave Ljubljana. Kot so zapisali, je v času pretepa proti pločniku, kjer je pretep potekal, z vozilom zapeljal 48-letnik iz Kočevja. Trčil je v eno osebo, ki je bila vključena v pretep, in še v dve, ki sta bili takrat naključno na pločniku. Nato se je zaletel še v stavbo, kjer pa je vozilo nazadnje obstalo. 

Skupna občinska uprava občin Dolenjske je v tem mesecu izvedla 14-dnevno preventivno akcijo BrezMobilca. Z opozorilno tablo in detekcijsko enoto, nameščeno na Seidlovi cesti nasproti OŠ Center, so zaznavali uporabo mobilnikov med vožnjo. Ugotovitve akcije kažejo, da so jo zaznali kar 3519-krat. Akcija je bila izključno preventivna, podatkov o kršiteljih niso beležili. 

VREME ZA REGIJO

Dežurni vremenoslovec z Agencije za okolje Brane Gregorčič napoveduje, da se bo jutrišnji dan začel z dežjem. 

Več v oddaji Krka ob enih 

Krka ob enih, 26.10.2020

Informativna oddaja Radia Krka ob 13.uri