mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

marjetka-voglar-in-rudi-mlakar, poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Rudi premagal vse ovire in zanetil ljubezen

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Z današnjim koncertom se začenja letošnja Straška jesen

Piše: Radio Krka

Čas objave:
29.08.2019 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI: Na večjo prometno varnost otrok bodo letos poleg rumene rutice in kresničke opozarjali tudi rumeni baloni. Otroci spadajo med najbolj ranljive udeležence v prometu, saj so manjši in v prometu slabše vidni, prav tako pa težko predvidijo nevarne situacije. Da bodo šli prvošolčki varno v šolo, jim bodo poleg rumenih rutic letos pomagali še rumeni baloni, ki bodo pripomogli k boljši vidnosti otrok.


Brazilski predsednik Jair Bolsonaro je podpisal dekret, s katerim je za naslednja dva meseca prepovedal vsakršno kurjenje v naravi. S tem naj bi skušal izboljšati situacijo glede požarov v amazonskem deževnem gozdu, ki so sprožili ogorčenje v svetu.


KRKA DOMA: Danes se z zaključnim koncertom Poletnih glasbenih uric začenja letošnja Straška jesen. Tudi letos se bodo zvrstili številni dogodki, med njimi srečanje folklornih skupin, tekmovanje harmonikarjev, razna predavanja, spust lučk po reki Krki, finalno tekmovanje za Slovenskega Martina Krpana, z osrednjo povorko pa bodo opozorili na samooskrbo.
Občinski svet Občine Mirna se je ob koncu počitnic sešel na 7. redni seji v tem mandatu, na kateri so največ časa namenili vrtcu. V prihajajočem šolskem letu bo v vrtcu Deteljica na Mirni osem oddelkov, sicer pa so prejeli 63 vlog, sprejetih otrok, ki bodo letos vstopili v vrtec je 47.
Na Dolenjski avtocesti je stekla obnova odseka med Grosupljim in Višnjo Goro prek višnjegorskega klanca v smeri proti Novem mestu, dela bi lahko bila zaključena predvidoma do uradnega začetka cestne zimske službe sredi novembra. Promet bo med obnovitvenimi deli povečini urejen po zoženih voznih pasovih v vsako smer vožnje.

Osrednja informativna oddaja, 29.8.2019

Krka ob enih