900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Saša Broz in hči Sara Zidarić Njena.si

Pravnukinja Josipa Broza Tita spremenila priimek

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih – Z darovanimi sadikami breka in skorša ozelenili obrežje Krke

Piše: Radio Krka

Čas objave:
30.11.2020 13:03

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
Ob opravljenih 1880 testih so včeraj potrdili 428 okužb z novim koronavirusom. Umrlo je 51 bolnikov. Bolnišnično zdravljenje je potrebovalo 1298 covidnih bolnikov, na intenzivni negi jih je bilo 205.

Društvo IndiJanez v okviru projekta Razgibana šola pričenja z online organizirano in vodeno vadbo za šolarje, ki se šolajo od doma. Telesno aktivnost bodo vsak šolski dan ob 10. uri v živo in v obliki TV oddaje prek spletne povezave (Youtube in Facebook stream) vodili strokovnjaki na svojih področjih.


Ljubljanski policisti so včeraj zjutraj v naselju Kapla zaradi neupoštevanja signalizacije in prehitre vožnje ustavili 20-letnika. Ob ustavitvi je ta zapeljal

KRKA DOMA:

Mestna občina Novo mesto je v sodelovanju s Komunalo Novo mesto nedavno začela s saditvijo 50 sadik breka in skorša, ki jih je občini podaril Novomeščan Marko Kobe, ki se ukvarja z razširjanjem omenjenih drevesnih vrst, ki ju vzgaja na svojem vrtu pod Kandijskim mostom.

Društvo za zaščito živali Novo mesto, ki se posveča zapuščenim živalim, letos zaradi vsem znanim razmer ne bo izpeljalo že tradicionalnega dobrodelnega koncerta Novo mesto za srečne tačke, s katerim so v zimskih mesecih s prostovoljnimi prispevki in srečelovom pokrili najnujnejšo veterinarsko oskrbo njihovih varovancev, začasne namestitve muc ipd., zato so se s prostovoljci odločili, da naredijo dobrodelni koledar.

V času epidemije Covid-19 iščejo nove prostovoljce in prostovoljke za pomoč v Domu starejših v Trebnjem. Kolektiv se je znašel pred zelo napornim izzivom, soočajo se z velikim pomankanjem kadra.

Na Trgu Svetega Petra v Vatikanu bo letos postavljeno slovensko božično drevo, smreka iz kočevskih gozdov. 30 metrov visoka smreka iz kočevskih gozdov, ki je v Rim prispela ob pol enih ponoči, in je stara 75 let ter težka kar 7 ton, bo okrašena z ročno izdelanimi slovenskimi etnografskimi okraski.

Osrednja informativna oddaja, 30.11.2020

Krka ob enih