Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Nova vinska kraljica je z Dolenjske

Piše: M.K.

Čas objave:
13.01.2020 13:05

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI: Avstralski gasilci so danes s pomočjo dežja le ukrotili ogromen požar v avstralski zvezni državi Novi Južni Wales, ki so mu zaradi razsežnosti nadeli kar naziv megapožar. Manjše območje sicer še gori, a so obeti, da jim ga bo uspelo pogasiti, dobri. Priljubljenost avstralskega premierja pa zaradi požarov strmoglavila. Z delom premierja je nezadovoljnih 59 odstotkov vprašanih, le 37 odstotkov pa ga še podpira.

Danes se začenja vseslovenska lovska krvodajalska akcija, ki jo organizirajo Lovska zveza Slovenije, lovsko dobrodelno združenje Diana in Rdeči križ Slovenije. Potekala bo do konca januarja. 

Za Žanom Kranjcem je odličen prvi del sezone. Na štirih že izpeljanih veleslalomih se je trikrat zavihtel na stopničke, enkrat je pristal tik pod njimi. Po sobotni zmagi na veleslalomski klasiki v Adelbodnu v Bernskem višavju je prvič v karieri prevzel vodstvo v posebnem veleslalomskem seštevku svetovnega pokala alpskih smučarjev. Z dvema zmagama in šestimi uvrstitvami na zmagovalni oder je najuspešnejši slovenski alpski smučar v moškem veleslalomu v zgodovini.

KRKA DOMA:  Za težko pričakovano cesto Hrastnik-Zidani Most in spremenjeno traso ceste Rimske Toplice-Zidani Most-Radeče, ki bosta zagotovili hitrejšo in varnejšo povezavo osrednje Slovenije s Posavjem, trenutno potekajo odkupi zemljišč in objektov. V pripravi je tudi dopolnitev državnega prostorskega načrta, so povedali na direkciji za infrastrukturo. Pojasnili so tudi, da bodo dela potekala etapno. Predvideno je, da se bo gradnja prve etape, ki zajema gradnjo mostu čez Savo v Hrastniku z navezavo na obstoječo cesto, začela leta 2022 in končala leto dni pozneje. 

Partnerji projekta Z roko v roki do kakovostne prehrane, so v prenovljeni hiši na novomeškem Bregu, v petek odprli Podeželsko-izobraževalni center, ki bo ponujal lokalne pridelke, izdelke in doživetja ter hkrati deloval kot razvojno jedro učenosti in ustvarjalnosti. Dekanja visoke šole za upravljanje podeželja Grm Novo mesto Lea Marija Colarič-Jakše je ob odprtju povedala, da bodo omenjeno središče namenili vrtičkarjem, osnovnošolcem, dijakom, študentom, meščanom in drugim obiskovalcem Novega mesta. Skupaj gre za 230 kvadratnih metrov uporabne površine. Vrednost projekta je nekaj več kot 115.000 evrov.

V Radencih so prejšnji konec tedna za novo vinsko kraljico Slovenije okronali 24-letno študentko zadnjega letnika magistrskega študija turizma na ljubljanski ekonomski fakulteti Ano Pavlin z Otočca na Dolenjskem, ki je bila leta 2018 tudi cvičkova princesa. Pavlinova je članica Društva vinogradnikov Grčevje, izkušnje v vinogradništvu si nabira že od otroških let, očetu pomaga pri delu v vinogradu, pri kletarjenju ter pri sprejemanju gostov na domači Matjaževi domačiji.

VREME ZA REGIJO
Dežurni prognostik z Agencije za okolje Brane Gregorčič za konec tedna napoveduje padavine.

Več v oddaji "Krka ob enih"

Krka ob enih, 13.01.2020

Informativna oddaja Radia Krka ob 13. uri