Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Za jutri napovedan zagon celotne proizvodnje v Adrii Mobil

Piše: M.K.

Čas objave:
06.04.2020 13:05

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI: V Sloveniji so včeraj potrdili 24 dodatnih okužb z novim koronavirusom, opravili so 489 testiranj. Umrla sta še dva bolnika, tako da se je skupno število smrtnih žrtev v državi povzpelo na 30. V bolnišnicah se je v nedeljo zdravilo 114 ljudi, od tega 30 na intenzivnih oddelkih. Štiri ljudi pa so včeraj iz bolnišnic odpustili.

V ZDA so do sinoči zabeležili 337.310 okužb z novim koronavirusom, umrlo je 9643 ljudi. Vodja ameriške službe za javno zdravje Jerome Adams je opozoril, da se za večino Američanov začenja najtežji in najbolj žalosten teden, direktor Nacionalnega inštituta za zdravje Anthony Fauci
pa je dejal, da novega koronavirusa ne bodo uspeli zajeziti.

V Nemčiji so do včeraj potrdili več kot 95.900 okužb z novim koronavirusom. Umrlo pa je najmanj 1415 ljudi, ki so zboleli za koronavirusno boleznijo 19. V Turčiji so potrdili več kot 27.000 okužb z novim koronavirusom. V enem dnevu so potrdili 3135 novih primerov. Število mrtvih se je povečalo na 574.

Avstrijska vlada se je, zaradi velikih potreb v času epidemije novega koronavirusa, odločila potrojiti vrednost sheme državne pomoči v primeru skrajšanega delovnega časa z ene na tri milijarde evrov. Doslej so s shemo podprli 400.000 delovnih mest.

KRKA DOMA: Vse priprave na vnovični zagon proizvodnje v novomeški družbi Adria Mobil potekajo. Danes je začela delati operativna priprava za organizacijo in pripravo proizvodnega procesa, vnovični zagon celotne proizvodnje pa je predviden za jutri. V sodelovanju s strokovnimi sodelavci Rdečega križa Novo mesto bodo še naprej izvajali tudi meritve telesne temperature vseh zaposlenih.

Kot sporočajo ravnatelji z vseh osmih osnovnih šol krške občine, so šolsko delo hitro prilagodili novim razmeram in učenju na daljavo. Kljub temu pa nekateri učenci še vedno nimajo računalniške opreme, zato pozivajo tako podjetja kot tudi posameznike, da priskočite na pomoč. Po besedah predsednice aktiva ravnateljev krških osnovnih šol in ravnateljice brestaniške osnovne šole Martine Ivačič pouk na daljavo poteka uspešno.  Katere osnovne šole še potrebujejo računalnike za delo na daljavo na našem območju in koga lahko kontaktirate, da jih lahko predate, preverite na spletni strani Radia Krka. (Trebnje , Šentjernej, Kočevje , Krško, Brežice )

Rdeči križ Slovenije, Območno združenje Sevnica, organizira krvodajalsko akcijo, ki bo jutri in v sredo, v Športnem domu Sevnica. Krvodajalci se za datum in uro prihoda dogovorijo na transfuzijskem centru Ljubljana ZTM (Zavod Republike Slovenije za transfuzijsko medicino), na telefonskih številkah 051 389 270 ali 051 671 147. Z Rdečega križa še sporočajo, da krvodajalci lahko prehajajo iz ene občine v drugo na mesto odvzema krvi, ne glede na to, kje bivajo in kje darujejo kri.

VREME ZA REGIJO

Dežurni prognostik z Agencije za okolje Andrej Velkavrh napoveduje, da bo še jasno in sončno.

Več v oddaji "Krka ob enih"

Krka ob enih, 06.04.2020

Informativna oddaja Radia Krka ob 13. uri