Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih – Občina Sevnica se sooča s porastom okužb

Piše: Radio Krka

Čas objave:
03.12.2020 13:03

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
Včeraj so bili opravljeni opravili 6604 testi na okužbo z novim koronavirusom, pozitivnih je bilo 1772 testov. Umrlo je 45 covidnih bolnikov. V bolnišnicah se zdravi 1289 bolnikov, intenzivno terapijo jih potrebuje 198.

Danes obeležujemo mednarodni dan invalidov. Nacionalni svet invalidskih organizacij Slovenije bo ob letošnjem dnevu vzpostavil posebno spletno mesto, namenjeno promociji pozitivne podobe invalidov in predstavitvi dela invalidskih organizacij

KRKA DOMA:
Občina Sevnica se sooča s porastom okužb, med vsemi opravljenimi testi je kar 33 % pozitivnih. Iz podatkov je razvidno, da stanje okužb ne upada, temveč se zvišuje. Ljudje se še vedno družijo in so primeri, ko se celo potrjeno okuženi ljudje in posamezniki v karanteni obnašajo neodgovorno, hodijo v trgovine in po opravkih.

Pri številu odkritih okužb na Dolenjskem in v Posavju zadnje dni izstopata Mestna občina Novo mesto in Občina Krško. V obeh občinah ta trend pripisujejo zadnjemu okrepljenemu testiranju s hitrimi testi in ne novim žariščem. 

V novomeškem farmacevtu Krka so že devetič zapored izbrali Krkina prostovoljca leta. Letos sta priznanje prejela Virginia Kelher in Gorazd Nemec. Že tradicionalno so se ob tej priložnosti prek spleta zahvalili tudi letošnjim 118 Krkinim krvodajalcem jubilantom. Poseben poklon gre letos Krkinemu sodelavcu Zdravku Kosu, ki je kri daroval kar 110-krat.

Košarkarji Krke so v 10. krogu SKL doživeli prvi poraz. Pri Šenčurju so po slabšem drugem polčasu izgubili s 60:73. Krkaši imajo sedaj sedem zmag in poraz, naslednjo tekmo pa bodo igrali v sredo, ko bodo gostili Triglav iz Kranja. Še pred tem jih v nedeljo čaka domača tekma ABA lige s Koper Primorsko.

Osrednja informativna oddaja, 3.12.2020

Krka ob enih