Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih – Zdravstvenemu domu Brežice državni spominski znak za boj v epidemiji

Piše: Radio Krka

Čas objave:
22.01.2021 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
Tudi petkovo Krko ob enih začenjamo s svežimi covid številkami. Včeraj so ob 11.149 hitrih in PCR testih potrdili 1439 okužb z novim koronavirusom, umrlo je 25 covidnih bolnikov.

V torek vrtci in šole znova odpirajo svoja vrata. Drugi prvi šolski dan bo resda nekoliko drugačen in v drugačnem obsegu, kot to velja za 1. september, a odprtje šol za prvo triado pomeni več otrok na cesti, so zapisali na Javni agenciji RS za varnost prometa in vse udeležence v prometu pozvali k največji stopnji pazljivosti.

GZS je na ministrstvo za finance naslovila pobudo za pomoč skupinam podjetij, ki so bile doslej v celoti ali delno spregledane. Pri tem je izpostavila dejavnosti fitnesa, rekreacije in regeneracije, sejmarske dejavnosti, industrijo srečanj, gostinstvo in turizem ter drobno gospodarstvo.

KRKA DOMA:
Župan Občine Brežice Ivan Molan je direktorju javnega zavoda Zdravstveni dom Brežice Draženu Levojeviću izročil spominski znak »Za požrtvovalnost v boju proti COVID-19«, ki ga Vlada Republike Slovenije podeljuje za požrtvovalnost pri izvajanju ukrepov za preprečevanje širjenja epidemije v prvem valu. Direktor Zdravstvenega doma Brežice Dražen Levojević se je v imenu vseh zahvalil in dodal, da tako v prvem kot v drugem valu epidemije zdravstveni doma poskuša zamejiti ta javno zdravstveni problem in stati občanom ob strani.

Prenova novomeškega mestnega jedra se nadaljuje na spominski ploščadi oziroma na območju med Rozmanovo ulico in ulico Prešernov trg, kjer bo nastal nov urbani prostor, primeren za manjše dogodke, prepleten z drevesi in grmičevjem. Na osrednji spominski ploščadi bo med prenovo odstranjenih sedem dreves, medtem ko hrast in ambrovec ob Rozmanovi ulici ter gredice z lovorikovci ostajajo. Poleg tega bodo na ploščadi in na kaskadah dodatno zasadili sedem brez in dodatno grmičevje.

V Zajčevih vinogradih so se po treh letih vnovič razveselili ledene trgatve, ki zahteva tudi posebne vremenske pogoje – letos je bilo dovolj hladno - potreben je namreč dolgotrajen mraz s temperaturami pod -7 stopinj Celzija, da so v vinogradu Knežija nad Novim mestom, ki je že postregel s slovenskim vinskim šampionom, potrgali zadnjih 500 trsov laškega rizlinga, ki je odlična sorta za ledeno vino. Zaradi zahtevanih pogojev, ki jih narava ne omogoča vsako leto, izjemnih ekstraktov, ki jih ponudi grozdje, in tudi skromne količine, je ledeno vino dragocena redkost.

Osrednja informativna oddaja, 22.1.2021

Krka ob enih