dušan-vučko Svet24.si

»Glede volilne udeležbe bi si morale ogledalo ...

gorski reševalci, francija, helikopter Svet24.si

Na smučišču silovito trčil v 5-letno ...

zvezdana mlakar Svet24.si

Zvezdana Mlakar združila moči s sinom Majem

tonin novak nsi pl Reporter.si

Nož v hrbet Ljudmili Novak: Matej Tonin pred ...

20210401-01055055 Necenzurirano

Zaposlenim dala hitre teste, zaradi katerih jo ...

YT Odkrito.si

Video, ki je presegel 10 milijard ogledov na ...

inter handanovic pokal Ekipa24.si

ŠKANDAL! Juventus zahteva ponovitev tekme z ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih – Zlata svinčnika Novemu mestu in Trebelnemu

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
15.10.2019 13:10

V informativni oddaji "Krka ob enih" je bila danes z vami Renata Mikec.

SVET NA KRKI:  Vrhovno sodišče je odločilo, da bo o primeru Novič kljub vsemu odločalo ljubljansko višje sodišče.

Agencija za varstvo konkurence je Agrokorju, registriranem v Švici, ki je v 100 odstotni lasti starega Agrokorja, zaradi nepriglasitve koncentracije ob prevzemu kostelske polnilnice vode Costella izrekla globo v višini 53,9 milijona evrov, odgovorni osebi pa še 5000 evrov globe. Stari Agrokor je namreč pridobil 100 odstotni delež v dubajskem podjetju, ki ima v lasti Costello. Odločba še ni pravnomočna.

Na množičnih protestih, ki so po obsodbi devetih nekdanjih katalonskih voditeljev izbruhnili v Barceloni in v nekaterih drugih katalonskih mestih, je bilo v sinočnjih spopadih med protestniki in policijo ranjenih najmanj 75 ljudi. Najhuje je bilo na barcelonskem letališču, kjer so odpovedali več kot sto poletov.

KRKA DOMA: Prioriteta Posavja je samostojna pokrajina, so poudarili na nedavni okrogli mizi v Leskovcu pri Krškem, ki sta jo pripravila Regionalna razvojna agencija Posavje in pisarna evropskega poslanca Franca Bogoviča.

Zlati svinčnik, stanovsko nagrado Zbornice za arhitekturo in prostor Slovenije, sta dobila projekta v Novem mestu in na Trebelnem. Novomeški velodrom z atletsko dvorano je projektiral Marjan Zupanc, Športni center Trebelno z dozidavo šole pa je delo projektantke Mojce Gregorski.

V Brežicah bo v soboto svetovno prvenstvo v fitnesu in bodybuildingu, na katerem bo sodeloval tudi 81-letni Posavec Tone Žibert. Kot najstarejši tekmovalec prvenstva se bo pomeril v kategoriji moških nad 60 let.

Ob koncu pa poročamo tudi o tem, da so na otroškem oddelku novomeške bolnišnice zaradi povečanega števila nalezljivih obolenj dihal omejili obiske otrok. Ti so dovoljeni le enemu zdravemu staršu naenkrat. Na porodniškem oddelku novomeške bolnišnice pa je obisk dovoljen le očetom novorojenčkov.

Podrobneje o vsem v oddaji »Krka ob enih«.

Krka ob enih, 15.10.2019

Posavje pokrajina, Zlati svinčnik Novemu mestu in Trebelnemu, Svetovno prvenstvo v fitnesu in bodybuildingu, Omejitev obiska otrok