profimedia-0778195429 Svet24.si

ZDA in Rusija enotni, da vojna Ukrajini lahko ...

prehitra vožnja Svet24.si

Med Rogozo in Framom zapravil 1200 evrov

sdv-udba Necenzurirano

Strašijo nas z Udbo, sami pa so izumili tajno ...

MAGAZIN-LJERKA BIZILJ-pl Reporter.si

Golob obžaluje, ker se RTVS ni lotil politično ...

leotta 2 Ekipa24.si

Noseča in zelo vroča: Oboževalci kar ne morejo ...

Blaž Kričej Režek in Vita 1 Njena.si

Sanjski Blaž razgaljen na modni brvi z dekletom

doncic Ekipa24.si

Ni počitka za Dončića! Glejte kje in kako se je...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih – Zlatanu Grčiću za 30 let nasilja 8 let in 11 mesecev zapora

Piše: Radio Krka

Čas objave:
16.12.2020 13:04

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
Včeraj je bilo ob 6579 testih potrjenih 2107 koronavirusnih okužb. Umrlo je 39 ljudi s covidom-19. Vlada bo sicer na večerni seji odločala o ukrepih od 24. decembra naprej. Od danes pa na prostem ni več potrebno nošenje obraznih mask, če lahko ohranjamo varnostno razdaljo najmanj dva metra.

Odvetniška zbornica Slovenije je danes že desetič pripravila dan odvetniške pravne pomoči pro bono. Letošnji dogodek zaradi izrednih razmer poteka drugače, odvetniki brezplačno pravno pomoč nudijo po telefonu, preko elektronske pošte ali preko videokonference.

KRKA DOMA:
Na novomeškem sodišču so 68-letnemu Zlatanu Grčiću iz Bele Krajine zaradi večletnega nasilja v družini in drugih kaznivih dejanj prisodili osem let in 11 mesecev zaporne kazni. Za družinsko nasilje je sodišče Grčiću izreklo najvišjo možno kazen, in sicer pet let zapora. Za preostala kazniva dejanja pa je bil obsojen na štiri leta, tako da enotna kazen znaša 8 let in 11 mesecev zapora. Tožilka je sicer v sklepni besedi predlagala eno leto zaporne kazni več.

Z novim koronavirusom se soočajo tudi romska naselja. V Zvezi za razvoj romske skupnosti Črnomelj opozarjajo, da je možnost širjenja virusa med njimi večja, zato bi jim bilo treba, kot je poudaril predsednik Zvonko Golobič, nameniti posebno pozornost. Na vprašanje, ali ima vlada pripravljen akcijski načrt v primeru povečanega števila okuženih v romskih naseljih, je vladni govorec Jelko Kacin odgovoril, da je to problem, ki ga je treba obvladati na lokalni ravni.

Kovinarska družba Inkos iz Krmelja je v postopku stečaja. Brez dela bo ostalo 91 zaposlenih, ki jih je novica zelo presenetila. Predlog za začetek stečajnega postopka je vložila družba sama, zato sodišče predvideva, da je insolventna. Stečaj je hud udarec za kraj in okolje, je sporočil predsednik sindikata Skei v Inkosu Vojko Kos. "Za tako situacijo zagotovo nismo krivi delavci, ki pa bomo na koncu potegnili kratko," je dodal. Kot je pojasnil je podjetje že nekaj časa slabo poslovalo, a delavci stečaja niso pričakovali.

Društvo likovnikov Brežice vabi na svojem Facebook profilu k ogledu del, ki so bila ustvarjena pod mentorstvom slikarke Jerce Šantej na letošnji likovni koloniji z naslovom Barvna ekspresija (poskakujočega virusa). Udeleženci so skozi akcijsko-abstraktno slikanje na prostem ustvarjali na najbolj aktualno temo letošnjega leta.

Osrednja informativna oddaja, 16.12.2020

Krka ob enih