Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih – Župan Občine Straža ob občinskem prazniku čestital nagrajencem in občanom

Piše: Radio Krka

Čas objave:
22.04.2021 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
Vsako leto 22. aprila obeležujemo svetovni dan Zemlje - letošnji nas nagovarja, da lahko preprečimo katastrofe podnebnih sprememb in uničenja našega naravnega okolja. Ob vodilu, naj obnovimo planet, je postavljenih pet stebrov obnove, in sicer saditev dreves, hrana in okolje, globalno čiščenje, klimatska pismenost in globalni izziv za Zemljo.

Slovenska potica je tudi uradno zaščitena na ravni EU kot zajamčena tradicionalna posebnost. To pomeni, da proizvodnja te tradicionalne slovenske sladice ni zemljepisno omejena, pogoj je le certifikat, da je izdelana skladno s potrjeno specifikacijo za Slovensko potico.


KRKA DOMA:
V spomin na 22. april leta 1878, ko je Vavta vas dobila šolo in je v njej stekel pouk, občina Straža praznuje občinski praznik. Župan Dušan Krštinc je občane nagovoril s pismom. Kot je med drugim zapisal, občina ni velika saj šteje le enajst vasi, ljudje so marljivi in delavni. Čeprav je lansko leto zaznamovala pandemija covida-19 se delo ni ustavilo in načrtujejo projekte za bodočnost. Glede na aktualne razmere povezane s korona virusom, so v Straži že drugo leto ostali brez osrednje prireditve, so pa zato pripravili virtualni dogodek v sklopu katerega bodo predstavili letošnje in lanskoletne dobitnike priznanj.

Danes je vzpostavljena dodatna popolna zapora iz smeri avtocestnega priključka Novo mesto – vzhod proti krožišču Tabletka, ki bo predvidoma trajala do druge polovice maja. Ostala začasna prometna ureditev ostaja nespremenjena. Od danes je torej v krožišče mogoče vstopiti samo iz smeri Ločne oziroma iz smeri tovarne zdravil Krka, izstopiti pa bo mogoče v smeri avtocestnega priključka Novo mesto – vzhod in v smeri Bršljina.

V okviru projekta Vsi v mesto! bodo v Kočevju za nekaj mesecev za promet poskusno zaprli del mestnega jedra in tako ustvarili varen prostor za druženje in vsakodnevno življenje ljudi. Če se bo rešitev izkazala kot dobra, bi lahko po besedah kočevskega župana Vladimirja Prebiliča postala trajna nekje do konca prihodnjega leta. Na občini računajo, da bo promet avtomobilov skozi mestno središče v času poskusne drugačne ureditve vsaj prepolovljen, večjih težav s prometom pa ne pričakujejo.

Osrednja informativna oddaja, 22.4.2021

Krka ob enih