Piknik pod klobuki 2020 Svet24.si

Natalija Verboten: "Tako je v življenju, vse ima ...

Matej Grahek 3 Svet24.si

Akademski glasbenik, ki je prejadral Atlantik

kozelnik zver fb Reporter.si

Kako je Zverov asistent za Uroša Urbanijo ...

gaza, obstreljevanje, izrael, stolpnica Svet24.si

FOTO in VIDEO: Izraelska vojska z zemljo zravnala ...

c9d2270afd48310b7261-matteo-salvini Necenzurirano

Janševo skrito bratenje z italijansko desnico

alka2 Odkrito.si

Alka priznala, da se je gola kopala s frontmanom ...

sanja munda 1 Njena.si

To so sestre Sanje Munda

KRKA OB ENIH

AVDIO: Krka ob enih: Nova spominska soba v Šentvidu pri Stični

Piše: R.K.

Čas objave:
03.05.2021 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Ajda Zorko.

SVET NA KRKI
V nedeljo ob 1380 PCR testih potrdili 209 okužb z novim koronavirusom. Delež pozitivnih testov je bil 15,1-odstoten. Umrlo šest covidnih bolnikov.

Higienski vložki, tamponi in nekateri drugi menstrualni higienski pripomočki so od danes manj obdavčeni. Veljati je namreč začela dopolnitev pravilnika o izvajanju zakona o davku na dodano vrednost, po kateri se za te izdelke obračuna 9,5-odstotna stopnja DDV, in ne več 22-odstotna.

KRKA DOMA

V Knjižnici Ivančna Gorica v Šentvidu pri Stični so ob današnji 140-letnici smrti dolenjskega pisatelja Josipa Jurčiča odprli spominsko sobo domačina in vsestranskega ustvarjalca Toneta Draba. V njej je obsežen opus zbranih besedil, predmetov, slik, obsežen elektronski arhiv, pa tudi deli pohištva, zbirka kamnin in ateljejski artefakti. Vse predmete je Tone Drab knjižnici podaril.

Gradnja prizidka Valvasorjeve knjižnice Krško poteka kot načrtovano. Trenutno gradijo betonsko krovno ploščo, sicer pa naj bi bila dela zaključena do konca januarja prihodnje leto, uporabno dovoljenje pa pridobljeno do konca marca 2022. Občina Krško bo za gradnjo prizidka namenila 4,3 milijona evrov. Ko bo prizidek zaključen, bo sledila obnova obstoječega objekta, z naložbo v nov prizidek pa bo Valvasorjeva knjižnica Krško pridobila dodatnih 1600 kvadratnih metrov neto tlorisne površine.

Člani PGD Dolenja Straža se lahko pohvalijo z novo pridobitvijo večnamenskega gasilsega vozila.. Gre za vozilo za prevoz štirih gasilcev, od tega se lahko dva med vožnjo opremita z IDA, potniški prostor je prilagojen poveljniškem mestu, v vozilu je oprema za imobilizacijo in nudenje prve pomoči, oprema za črpanje manjših količin vode, oprema za odpiranje stanovanjskih vrat ter kombinirano hidravlično orodje Weber Rescue.

SLOAM, Slovenska agencija za mlade v letošnjem letu organizira prvi slovenski Social Impact Award – projekt, ki spodbuja mlade k razvoju socialno-podjetniških inovacij za reševanje najzahtevnejših družbenih izzivov našega časa. V projektu sodeluje tudi občina Črnomelj. V mednarodnem prostoru je projekt prisoten že več kot desetletje, v Sloveniji pa začenja svojo pot v letošnjem letu. Program bo izveden v tretjih letnikih Srednje šole Črnomelj, mladi pa bodo vključeni tudi v nacionalno tekmovanje, ki se bo odvijalo vse do oktobra letos.

Krka ob enih, 3.5.2021