Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - V Novomeški in brežiški bolnišnici imajo covid oddelke

Piše: M.K.

Čas objave:
22.10.2020 13:03

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI: V Sloveniji so včeraj spet potrdili največ okužb doslej. Od 6215 opravljenih testov je bilo pozitivnih 1663. V bolnišnicah se zdravi 357 bolnikov, 62 jih potrebuje intenzivno zdravljenje. Včeraj je umrlo pet bolnikov s covidom-19.

Začeli so veljati novi ukrepi s področja ponujanja izdelkov in storitev ter športa. Frizerski in kozmetični saloni v rdečih regijah lahko pod določenimi pogoji sprejmejo več kot eno stranko hkrati, dostava hrane je mogoča le med 6. in 21. uro. Za registrirane športnike so dovoljeni treningi in tekme. Po novem je ponujanje storitev neposredno prepovedano tudi v kinematografih in kulturnih ustanovah. Dovoljeno pa je v galerijah, muzejih, arhivih in knjižnicah, ob upoštevanju omejitve ene osebe na 20 kvadratnih metrov.

KRKA DOMA: V Novomeški in brežiški bolnišnici imajo covid oddelke. V Novem mestu imajo 45 postelj, včeraj je bilo zasednih 24, od tega je bilo 5 bolnikov na intenzivni negi, trije na respiratorjih. Teh imajo 20, kar zaenkrat zadošča. Trenutno imajo rahlo okrnjen program nekaterih specialističnih ambulant in ne nujnih posegov. 

Črnomaljski policisti so bili včeraj, nekaj pred 16. uro obveščeni o nesreči pri delu v Starem trgu ob Kolpi. Ugotovili so, da je delavec, ki je opravljal dela na strehi objekta, omahnil z višine okoli petih metrov in se hudo poškodoval. 35-letnega moškega, ki med delom na višini ni bil ustrezno zaščiten, so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti nadaljujejo s preiskavo in ugotavljanjem vseh okoliščin, o ugotovitvah pa bodo seznanili pristojno tožilstvo.

Na našem koncu se spet vrstijo vlomi in tatvine. Med torkom in sredo je v Novem mestu nekdo skozi okno vlomil v poslovne prostore podjetja in ukradel denar. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 2300 evrov škode. V Gabrju pa je nekdo skozi vrata vlomil v stanovanjsko hišo. Pregledal je prostore in vzel žepno uro in okoli dvajset kilogramov zamrznjenega mesa. Danes ponoči pa sta na Podbevškovi ulici v Novem mestu neznanca vlomila v prostore prodajalne in vzela osem motornih žag. Policisti so med pregledom širše okolice ukradene žage našli in nadaljujejo s preiskavo in aktivnostmi za izsleditev storilcev.

VREME ZA REGIJO
Dežurna vremenoslovka z Agencije za okolje Veronika Hladnik napoveduje, da bo jutri pri nas deloma še sončno in suho. V soboto pa se obeta sprememba.

Več v oddaji Krka ob enih 

Krka ob enih, 22.10.2020

Informativna oddaja Radia Krka ob 13.uri